Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Nokia wil winstgevendheid verder verbeteren

Nokia wil winstgevendheid verder verbeteren

(ABM FN-Dow Jones) Nokia heeft nieuwe plannen aangekondigd om een duurzame, winstgevende groei te realiseren. Dit maakte het Finse technologiebedrijf donderdagochtend bekend in aanloop naar een beleggersdag.

Nokia wil zijn technische leiderschapspositie verstevigen door onder meer een nieuw operationeel model te implementeren, die de complexiteit vermindert. Ook moet de kostenbasis opnieuw onder de loep worden genomen, vinden de Finnen.

Vanaf 2022 wil Nokia concurrerend zijn en mikt het op aantrekkende marges dankzij technologisch leiderschap, digitalisering van de eigen activiteiten en door in te spelen op kansen in de markt. Vooral 5G wordt door Nokia als een belangrijke trend beschouwd.

Nokia verwacht dat de markt waarin het opereert jaarlijks zal groeien met circa 1 procent van 2020 tot 2023.

Outlook

De outlook voor 2021 werd donderdag gehandhaafd. Nokia mikt op een omzet van 20,6 tot 21,8 miljard euro met een vergelijkbare operationele marge van 7 tot 10 procent. De vrije kasstroom moet positief zijn, met een vergelijkbaar rendement op geïnvesteerd vermogen van 10 tot 15 procent.

Ook kwam Nokia donderdag met een outlook voor 2023. Daarin verwacht het bedrijf dat de omzet sneller kan groeien dan bij andere partijen in de markt en dat de operationele marge naar 10 tot 13 procent zal stijgen in de komende jaren. De vrije kasstroom moet "duidelijk" positief zijn, met een rendement op geïnvesteerd vermogen van 15 tot 20 procent.    

Over 2020 werd geen dividend uitgekeerd, maar het streven van Nokia is om dit over 2021 wel te doen. De Finse onderneming wil een stabiel dividendbeleid voeren, waarbij het dividend in de toekomt groeit.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Trage jaarstart Nokia
  2. Nokia beschuldigt Reddit van patentinbreuk

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nokia kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht