Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: belangrijke overnames voor Unifiedpost

Beursblik: belangrijke overnames voor Unifiedpost

(ABM FN) Unifiedpost heeft twee belangrijke overnames in Spanje en Italië gedaan. Dit concludeerde analist Andreas Markou van Berenberg vrijdag in reactie op het nieuws.

“De overnames zijn van strategisch belang, omdat zij Unifiedpost toegang verschaffen tot de grote, snelgroeiende markten van Italië en Spanje”, aldus Markou. 

De overnames tonen ook aan dat Unifiedpost trouw blijft aan zijn strategie om zijn platform tegen het einde van 2021 in 26 landen uit te hebben gerold. Inclusief de laatste overnames is Unifiedpost volgens de analist nu aanwezig in 23 EU-landen. 

Bovendien voorziet de analist kansen voor omzetsynergie, als Unifiedpost zijn oplossingen verkoopt aan bestaande klanten van Digithera en Sistema Efactura.

Unifiedpost meldde niet hoeveel er met de overnames is gemoeid, maar Markou schat dit op enkele miljoen euro’s. 

Berenberg verwacht niet dat de analistenconsensus door deze acquisities verandert, maar voorziet wel een positief reactie op de beurs vandaag. 

Berenberg handhaafde het koopadvies voor Unifiedpost met een koersdoel van 33,00 euro. Het aandeel sloot donderdag op 18,96 euro. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nieuwe CFO voor Unifiedpost
  2. Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel UnifiedPost

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIFIEDPOST GROUP kopen verkopen