Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Afschrijving drukt winst Titan Cement
Beeld: Titan

Afschrijving drukt winst Titan Cement

(ABM FN) Titan Cement heeft in 2020 de omzet op peil weten te houden en door onder meer scherp op de kosten te letten de winstgevendheid verhoogd, maar een Egyptische afschrijving liet de nettowinst stevig terugvallen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit cijfers van het Griekse bedrijf met een notering in Brussel.

De omzet daalde fractioneel met 0,2 procent naar 1,6 miljard euro. De EBITDA liep echter met 7,1 procent op naar 286 miljoen euro. Dit was volgens Titan te danken aan "gezonde" verkoopvolumes en een sterke focus op de kosten. Ook de energiekosten waren gunstig.

De nettowinst daalde dan weer met liefst 97 procent van 51 miljoen naar 1,5 miljoen euro. Titan schreef 63,9 miljoen euro af op Egypte. Zonder deze afschrijving zou de winst zijn gestegen naar ruim 65 miljoen euro.

Aandeelhouders van Titan Cement kunnen over 2020 een dividend van 0,40 euro per aandeel tegemoet zien. Dat is een verdubbeling van het dividend van 0,20 euro per aandeel over 2019.

Outlook

De marktfundamenten blijven volgens Titan "veelbelovend" en de aanjagers voor de vraag ondersteunen een operationele groei in 2021, verwacht het bedrijf. Wel waarschuwde het voor de impact van de coronacrisis.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Sterke omzetgroei en recordwinst bij Titan Cement
  2. Recordwinst in 2023 voor Titan Cement

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TITAN CEMENT kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht