Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursupdate: minieme winst Bel20

Beursupdate: minieme winst Bel20

(ABM FN) De Brusselse beurs noteert fractioneel hoger. Richting het einde van de ochtend steeg de Bel20 3.938,88 punten.

Europese beleggers konden vandaag voor het eerst reageren op het meevallende Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag.

Afgelopen maand was er sprake van een banengroei in de VS van 916.000. De markt rekende slechts op een stijging met 675.000 banen. De werkloosheid kwam in maart uit op 6,0 procent. In februari bedroeg de werkloosheid nog 6,2 procent.

"Het [banenrapport] laat zien dat de economie aan het genezen is, en dat de werknemers die hun baan zijn kwijtgeraakt weer aan het werk komen naarmate het herstel aanhoudt en de beperkingen worden opgeheven", aldus marktstrateeg Quincy Krosby van Prudential Financial.

Verder wezen de inkoopmanagersindexen voor de Amerikaanse dienstensector maandagmiddag op een groeiversnelling. 

Ook investment manager Simon Wiersma van ING meent dat er weinig te klagen valt, hoewel het in de VS en China duidelijk een stuk beter gaat dan in Europa. 

"Tegelijkertijd zijn er tekens dat er steeds meer speculatie op de beurzen plaatsvindt. Van de zwager die in cryptomunten een nieuwe hobby heeft gevonden, tot het debacle met het ‘family office’ Archegos Capital Management", aldus Wiersma.

Dit debacle leverde Credit Suisse een miljardenverlies op en enkele kopstukken zijn inmiddels hun baan verloren. 

"We verwachten dan ook dat er nog wel meer slachtoffers van het Archegos-debacle boven zullen komen drijven", denkt Wiersma.

De euro/dollar handelde op 1,1812. De Amerikaanse tienjaarsrente stond op 1,709 procent.

Stijgers en dalers

In de sterindex was Aperam de uitblinker met een koerswinst van 3,6 procent. GBL steeg 1,2 procent en Melexis 1,8 procent. Elia was de grootste daler met een verlies van 5,6 procent.

Op de tweede lijn ging Econocom 2,7 procent hoger en won Ontex 2,8 procent. Mithra leverde 3,8 procent in.

Bij de kleinere aandelen viel Oxurion op met een koerswinst van 9,9 procent. Het Franse Negma Group is van plan om voor maximaal 30 miljoen euro aan aandelen Oxurion te kopen. Dit moet gebeuren in de komende 12 maanden via een verplicht converteerbare obligatie. 

Oxurion verwacht de eerste klinische data van zijn belangrijkste kandidaatsmedicijn THR-149 later dit jaar te publiceren. Halverwege het jaar denkt Oxurion een Fase 2 onderzoek met THR-687 in DME te kunnen starten.

Nyxoah won 4,0 procent, maar Exmar daalde 1,7 procent.

Marktenexpert Tom Simonts van KBC wees erop dat Ekopak inmiddels op 18,85 euro noteert. Dat is ruim boven de IPO-prijs van 14,00 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht