Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: kleine maar positieve stap voor Montea
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: kleine maar positieve stap voor Montea

(ABM FN) Montea heeft een aantal kleine, maar allemaal positieve deals gepresenteerd. Dat liet ING dinsdag weten in reactie op de vastgoeddeals die Montea maandagavond bekend maakte.

Zo heeft Montea onder meer een grondconcessie-overeenkomst getekend met de Haven van Brussel voor een vaste periode van 30 jaar voor een terrein van 35.000 vierkante meter.

Ook tekende Montea een koopovereenkomst met DSV voor een distributiecentrum van circa 20.000 vierkante meter, gelegen op de concessiegrond in de Haven van Brussel. De transactie heeft een investeringswaarde van zeven miljoen euro.

“Deze transactie zal jaarlijks 0,7 miljoen euro aan huur opleveren of een rendement van 10 procent”, liet ING weten. “De 10 procent ligt veel hoger dan het rendement dat Montea in 2020 behaalde op zijn portefeuille, waardoor een herwaardering voor de locatie mogelijk is”, voegde analist Francesca Ferragina toe.

Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar zal de voormalige site van DSV voor tien jaar worden verhuurd aan Van Moer Logistics.

ING heeft een Koopadvies op Montea met een koersdoel van 110,00 euro. Het aandeel noteert dinsdag 0,9 procent hoger op 90,40 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht