Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursupdate: Mithra uitblinker op groene beurs
Beeld: Euronext

Beursupdate: Mithra uitblinker op groene beurs

(ABM FN) De Brusselse beurs wist vrijdagochtend de weg omhoog te vinden. Richting het einde van de voormiddag noteerde de Bel20 0,7 procent hoger op 3.970,06 punten, mede dankzij de koersstijging van KBC. 

Volgens investment manager Friso Rengers van ING is er veel geld dat naar de aandelenmarkt vloeit, waardoor de beurzen ook omhoog gaan. Het feit dat de centrale banken ook hun bereidheid hebben getoond om de markten te ondersteunen bemoedigt beleggers, aldus Rengers. 

“Voorlopig zorgt het ruimhartige geldbeleid van de centrale banken en de gedachte aan de onafwendbare economische opleving na corona voor hogere aandelenkoersen”, meent de marktvolger. “We lijken nog niet bij het einde van dit hoofdstuk te zijn”, voegde de Rengers verder toe. 

Op macro-economisch vlak hebben beleggers vandaag oog voor onder meer de inflatie in maart in de eurozone en het voorlopige Amerikaanse consumentenvertrouwen in april.

De euro/dollar noteerde op 1,1977. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok KBC de kop met een stijging van 2,3 procent. De bank wil zich uit de Ierse markt trekken en heeft daarvoor een principeovereenkomst gesloten met Bank of Ireland. 

Galapagos was de enigste daler in de Bel20 met een verlies van 1,3 procent. 

Op de tweede lijn spoot Mithra 12,0 procent omhoog en Econocom 2,8 procent. 

De U.S Food & Drug Administration gaf groen licht voor het vermarkten van de anticonceptiepil Estelle van Mithra in de Verenigde Staten. Dit was volgens Kempen en KBC Securities ook niet onverwacht. Voor ING betekent dit wel een mijlpaal voor Mithra. 

De omzet van Econocom steeg afgelopen kwartaal autonoom met 4,7 procent op jaarbasis naar 614 miljoen euro, aangejaagd door een sterke momentum bij de Products & Solutions divisie. KBC Securities en Degroof Petercam verhoogden hun koersdoel voor het aandeel. 

Bij de kleinere aandelen won Crescent 5,3 procent en daalde Smartphoto 0,9 procent.

Jefferies verhoogde het koersdoel voor ING van 11,40 naar 12,30 euro, bij handhaving van het koopadvies. ING gaat een paar veranderingen in zijn raad van bestuur doorvoeren, met de splitsing van de taken rond technologie en operaties. Het aandeel schreef 1,6 procent bij. 

Floridienne heeft namens dochter Biobest Group een meerderheidsbelang van 51 procent genomen in het Australische Biological Services. Er was nog geen koers voor het aandeel beschikbaar.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht