Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Econocom
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Econocom

(ABM FN) Het beurshuis Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor de IT-dienstverlener Econocom verhoogt van 2,45 euro per aandeel naar 3,35 euro. Het houden advies bleef onveranderd.

Econocom meldde in het eerste kwartaal in het LFL-segment een omzetgroei van 4,7 procent tot 614 miljoen euro. "Hoewel de activiteit terug in groeimodus zit", aldus Kepler, "blijft de groei ietwat lauw gezien de gematigde concurrentie".

Bovendien werd de groei ook aangedreven door het Product and Solutions segment (P&S) waar men lagere marges heeft. Het bedrijf herhaalde wel zijn vooruitzichten voor zowel organische als niet-organische groei voor 2021.

Ondanks de tragere start van het jaar laat het beurshuis zijn ramingen in grote lijnen ongewijzigd. Wel waardeert Kepler het bedrijf nu op een EV/EBITDA-multiple van 6,5 in plaats van 5,5x omdat het bedrijf weer in groeimodus zit wat resulteert in een hoger koersdoel.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht