Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bel20 doet waarschijnlijk stapje terug bij opening
Beeld: Euronext

Bel20 doet waarschijnlijk stapje terug bij opening

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat vrijdag naar verwachting lager van start. Futures op de Euro Stoxx 50 index wijzen ongeveer een uur voor de beursgong op een verlies van meer dan een half procent. Wall Street gaf donderdagavond terrein prijs.

De Brusselse beurs wist donderdag dankzij een sterke koersstijging van Umicore boven de 4.000 punten te sluiten.  De Bel20 steeg 1,2 procent tot 4.032,01 punten. Beleggers namen daarbij het rentebesluit van de Europese Centrale Bank voor kennisgeving aan. Conform de verwachting liet de centrale bank de rentes ongemoeid en ook het opkoopprogramma van obligaties bleef gehandhaafd. 

Wall Street opende donderdag terughoudend en beleggers leken moeite te hebben om richting te kiezen, na een sterke handelssessie op woensdag. De dollar stond licht onder druk, net als de olieprijzen, maar ook de rentes op staatsobligaties noteerden lager.

Halverwege de handelsdag werd evenwel toch de verkoopknop ingedrukt toen persbureau Bloomberg op basis van bronnen berichtte dat de Amerikaanse president Joe Biden de vermogenswinstbelasting voor rijke Amerikanen wil verhogen van de huidige 20 procent naar 39,6 procent. Het effectieve belastingtarief zou op 43,4 procent uitkomen.

Het Witte Huis bevestigde vervolgens dat volgende week het American Families Plan wordt gepresenteerd tijdens een toespraak van Biden in het Amerikaans Congres, maar de voorlichter wilde niet ingaan op specifieke belastingverhogingen. Biden beloofde eerder om de belasting niet te verhogen voor Amerikanen die minder dan 400.000 dollar per jaar verdienen.

Zowel de S&P 500, de Dow Jones en techbeurs Nasdaq sloten 0,9 procent lager. Nabeurs rapporteerde Intel cijfers. De chipproducent leek op het oog de verwachtingen te verslaan, maar noteerde in de elektronische handel toch ongeveer 2 procent lager. Vandaag geven onder meer American Express en Honeywell cijfers vrij. 

De Aziatische aandelenmarkten lieten vanochtend een verdeeld beeld zien. De beurs in Tokio, waar beleggers zich momenteel zorgen maken over een heropleving van het aantal corona-infecties, daalde 0,8 procent, terwijl de Hang Seng index in Hongkong en de KOSPI index in Seoel de weg omhoog wisten te vinden.

De koers van Bitcoin, waarvan de handel 24/7 doorgaat, dook donderdag onder de 50.000 dollargrens en één bitcoin werd vanochtend verhandeld voor ongeveer 49.000 dollar. De cryptomunt noteerde ongeveer 2 weken geleden nog bijna op 65.000 dollar. 

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindices voor april, die in de loop van de dag in de eurozone en Amerika worden vrijgegeven. Aan deze cijfers wordt een hoge voorspellende waarde toegedicht voor de richting van de economie.

Bedrijfsnieuws

Exmar boekte het afgelopen kwartaal een bedrijfsresultaat van 3,4 miljoen dollar, in vergelijking met 16,1 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde van 44,6 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2020 naar 33,5 miljoen dollar het afgelopen kwartaal.

UCB stopt met de ontwikkeling van zilucoplan als behandeling tegen immuungemedieerde necrotiserende myopathie, omdat het middel geen relevante werking toont.

Gilead Sciences diende een goedkeuringsaanvraag in Japan in voor een extra toepassing voor filgotinib, dat door partner Galapagos ontwikkeld is.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 verloor donderdag 0,9 procent bij een slot van 4.134,98 punten, de Dow Jones index daalde ook 0,9 procent tot 33.815,90 punten en de Nasdaq leverde eveneens 0,9 procent in op 13.818,41 punten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht