Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursupdate: Brussel duikt in het rood
Beeld: ABM Financial News

Beursupdate: Brussel duikt in het rood

(ABM FN) De meeste aandelen in de Bel20 noteren vandaag in het rood, maar 3 van de 20 aandelen handelden hoger dan de slotkoers van donderdag. 

Enkel Argen-X, Solvay en Sofina kunnen vandaag 0,3, 0,3 en 0,1 procent winnen.

UCB is vandaag de grootste verliezer met een daling van 1,9 procent. De Brusselse farmaceut stopt met de ontwikkeling van zilucoplan als behandeling tegen immuungemedieerde necrotiserende myopathie, omdat het middel geen relevante werking toont. Dit heeft volgens ING maar weinig impact op het waarderingsmodel van UCB.

Gilead Sciences diende dan weer een goedkeuringsaanvraag in Japan in voor een extra toepassing voor filgotinib, dat door partner Galapagos ontwikkeld is. Het aandeel Galapagos is desondanks de tweede sterkste daler met een verlies van 1,8 procent. 

Degroof Petercam gaf een koopadvies aan AB InBev en verhoogde het koersdoel van 70,00 naar 72,00 euro. De zakenbank is van mening dat de bierreus na de coronacrisis zal kunnen herstellen. Het aandeel moest toch 1,4 procent inleveren. 

Op de tweede lijn won CFE 1,3 procent en daalde Euronav 2,1 procent. 

Bij de kleinere aandelen schreef Global Graphics 2,0 procent bij. 

De raad van bestuur van Vastned Retail Belgium heeft besloten om Reinier Walta definitief te benoemen als CEO met directe ingang. Walta nam de functie als interim-CEO reeds waar vanaf 1 december 2020. Het aandeel wint 0,4 procent.

Exmar boekte het afgelopen kwartaal dan weer een bedrijfsresultaat van 3,4 miljoen dollar, in vergelijking met 16,1 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde van 44,6 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2020 naar 33,5 miljoen dollar het afgelopen kwartaal. Volgens ING heeft Exmar desalniettemin een redelijk start van het jaar achter de rug. Het aandeel moest wel 4,3 procent prijsgeven.

De handel in het aandeel Zenitel werd zojuist opgeschort door de FSAM op verzoek van het bedrijf zelf. Volgende week zou normaal van maandag 26 april tot en met vrijdag 7 mei het overnamebod op Zenitel heropent worden aan dezelfde prijs als voordien. Mogelijks dat Zenitel later vandaag zal aankondigen dat het bod verhoogd wordt.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht