Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursupdate: Brussel nipt lager
Beeld: Euronext

Beursupdate: Brussel nipt lager

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde maandagmiddag in het rood. De Bel20 daalde 0,1 procent op 4.041,75 punten, mede door de koersval van Galapagos.

In de hoofdindex nam Aperam de leiding met een stijging van 2,8 procent. De roeststaalvrijfabrikant kwam afgelopen vrijdag met veel sterker dan verwachte cijfers.

KBC, dat morgen met cijfers komt, daalde 0,2 procent. Analisten die aan de consensus bijdroegen, rekenen op een hogere winst voor de bank. 

Galapagos daarentegen moest 7,7 procent inleveren, terwijl er geen richtinggevend nieuws te rapen viel.

Op de tweede lijn won Euronav 3,8 procent, terwijl Biocartis 2,7 procent prijsgaf.

Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor Euronav verhoogd van 12,40 naar 12,50 euro bij een ongewijzigd koopadvies. De analisten hebben hun model aangepast op basis van de cijfers van de Antwerpse rederij in eerste kwartaal. Volgens Kepler is Euronav goed gepositioneerd voor de tweede jaarhelft.

KBC Securities verwacht dat Agfa-Gevaert dinsdagochtend met een matig kwartaalrapport zal komen. Uit de consensus samengesteld door het bedrijf zelf bleek dat zowel de omzet en de aangepast EBIT onder druk staan. Volgens KBC Securities is het belangrijkste de vooruitzichten die het bedrijf over het semester en het volledige boekjaar zal geven. Het aandeel daalde 0,4 procent.

Bij de kleinere aandelen won Crescent een flinke 10,5 procent. MDxHealth daalde 3,0 procent.

Berenberg is maandag met het volgen van Ekopak begonnen met een koopadvies en een koersdoel van 19,70 euro. Analist Jan Richard is van mening dat de water-as-a-service bedrijfsmodel van Ekopak het ideale product is met zicht op een hoge groei. KBC Securities is ook met het volgen van Ekopak begonnen met een Accumuleren advies en een koersdoel van 18,50 euro. Het beurshuis benadrukte dat het aandeel sinds zijn beursnotering al 25 procent wist te stijgen. Het aandeel schreef maandag nog eens 5,4 procent bij en noteerde op 18,40 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht