Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Disney stelt teleur
Beeld: ABM Financial News

Disney stelt teleur

(ABM FN-Dow Jones) Disney heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar minder nieuwe abonnees aangetrokken bij zijn streamingdienst dan verwacht. Dit bleek donderdagavond uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse entertainmentconcern.

In maart passeerde Disney de grens van 100 miljoen abonnees voor zijn Disney+ dienst en afgelopen kwartaal kwam het totaal aantal uit op 103,6 miljoen. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden echter op 109,3 miljoen abonnees.

Bij de themaparken daalde de omzet met 44 procent en was sprake van een operationeel verlies van 406 miljoen dollar, als gevolg van de coronabeperkingen.

De totale omzet van Disney daalde in het tweede kwartaal met 13 procent op jaarbasis tot 15,61 miljard dollar. Analisten voorspelden 15,86 miljard dollar.

Onder de streep verdiende Disney 901 miljoen dollar winst, of 0,49 dollar per aandeel. Dat was een jaar eerder 460 miljoen dollar, of 0,25 dollar per aandeel. De winst uit voortgezette activiteiten was 912 miljoen dollar, of 0,50 dollar per aandeel.

De aangepaste winst per aandeel was met 0,50 dollar beter dan de 0,26 dollar die door analisten werd voorspeld.

In de nabeurshandel daalde het aandeel Disney bijna 4 procent. In de reguliere handel op Wall Street sloot het aandeel donderdag nog licht hoger.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. CEO Disney zet activistische aandeelhouder buitenspel
  2. Walt Disney gaat eindelijk geld verdienen met streaming

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Walt Disney Company (The) kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht