Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: twijfelachtig bod op Recticel
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: twijfelachtig bod op Recticel

(ABM FN) Het bod van Greiner op Recticel is twijfelachtig. Dit stelden analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester van ING maandag in een reactie op het nieuws van vrijdagmiddag. 

Greiner neemt het belang van 27 procent van Compagnie du Bois Sauvage in Recticel voor 13,50 euro per aandeel over, en wil zijn belang tot 50 procent plus ten minste één aandeel vergroten via een vrijwillig overnamebod, aldus de analisten. 

“Wij zien dit als een twijfelachtig bod, zowel qua timing als qua rationale, en het is onwaarschijnlijk dat beleggers enthousiast zullen reageren”, concludeerden de analisten. 

De analisten vinden de beslissing van Bois Sauvage om het belang te verkopen “raar”, aangezien Recticel op het punt staat om zijn transformatieprogramma af te ronden, waarbij het bedrijf effectief overstapt van een conglomeraatstructuur naar een gefocust bedrijf met twee activiteiten met hoge toegevoegde waarde in Isolatie en Engineered Foams, die beide klaar zijn om te groeien, aldus de analisten. 

Verder merkten de analisten op dat sommige van de bestaande institutionele beleggers van Recticel niet bereid lijken om hun aandelen tegen de overnameprijs aan te bieden.

De analisten zijn ook van mening dat het overnamebod de activiteiten van Recticel onderwaardeert. ING heeft een koersdoel van 18,00 euro op Recticel en vindt een bod van 23,50 tot 25,00 euro terecht.

Indien Greiner de controle over Recticel krijgt, dan voorzien de analisten dat de Europese Commissie maatregelen zal eisen om de concurrentie te garanderen. 

Als Greiner geen controle krijgt, dan voorzien de analisten dat er belangenconflicten zullen ontstaan. 

Het is nu in de handen van de raad van bestuur van Recticel om over het bod te oordelen, aldus de analisten. 

Er was maandagochtend nog geen koersvorming voor de aandelen Recticel en Bois Sauvage. Toezichthouder FSMA heeft vrijdag de handel geschorst in aanloop naar het overnamenieuws. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Compagnie du Bois Sauvage kopen verkopen
Recticel kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht