Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Bois Sauvage
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Bois Sauvage

(ABM FN) KBC Securities heeft maandag het koersdoel voor Bois Sauvage verhoogd van 350,00 naar 370,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. 

Vrijdagmiddag kondigde Bois Sauvage de verkoop aan van het belang van 27 procent in Recticel aan het Oostenrijkse Greiner voor 13,50 euro per aandeel. 

Hoewel deze prijs een premie van 17,3 procent oplevert ten opzichte van de koers in de afgelopen zes maanden, is het toch een korting van 9 procent ten opzichte van de slotkoers van donderdag, toen de koers opvallend hard steeg.

Vermoedelijk zag Bois Sauvage de kans schoon om een illiquide belegging te verzilveren, terwijl de koers van Recticel op het hoogste niveau in jaren staat. 

De opbrengst zal de relatief hoge nettoschuldpositie van de holding, geschat op 144 miljoen euro, verlichten. 

KBC Securities schat de netto-actiefwaarde van de groep op een voorzichtige 504,5 euro per aandeel, een stijging met 10 procent ten opzichte van de 459,00 euro eind december. 

Na toepassing van een korting in overeenstemming met de historische gemiddelden, is er ruimte voor een koersdoelverhoging, concludeerde het beurshuis. 

Het aandeel Bois Sauvage noteerde maandagmiddag 0,3 procent lager op 393,00 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Bois Sauvage
  2. Bois Sauvage duikt in het rood

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Compagnie du Bois Sauvage kopen verkopen