Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: oordeel CHMP geeft duidelijkheid rond lancering bimekizumab van UCB
Beeld: UCB

Beursblik: oordeel CHMP geeft duidelijkheid rond lancering bimekizumab van UCB

(ABM FN) De positieve aanbeveling van het CHMP, het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik van EMA, voor bimekizumab van UCB is goed nieuws en geeft duidelijkheid rond de lancering van het middel in Europa. Dit stelden analisten Maxime Stranart en David Vagman van ING maandag in reactie op het nieuws van vrijdagmiddag. 

Het positief nieuws kwam niet onverwacht, na de sterke onderzoeksresultaten die de farmaceut presenteerde. Toch neemt het volgens de analisten wel het laatste stukje onzekerheid rond bimekizumab, dat onder de naam Bimzelx op de markt gebracht zal worden, weg. 

ING rekent op een piekverkoop van 3,3 miljard euro in 2029 voor alle indicaties. De behandeling van Plaque Psoriasis zal volgens ING ongeveer 60 procent van de verkopen van Bimzelx vertegenwoordigen. En de Europese markt zal goed zijn voor ongeveer 25 procent van de groepsomzet. 

ING hanteert een koopadvies voor UCB met een koersdoel van 120,00 euro. 

Het aandeel steeg maandagochtend 1,1 procent naar 87,72 euro. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Groen licht Europese Commissie voor Bimzelx van UCB
  2. Nieuwe goedkeuring Fintepla voor UCB in Japan

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UCB kopen verkopen