Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: Degroof Petercam ziet kansen voor baggeraars CFE en Bosalis
Beeld: Boskalis

Beursblik: Degroof Petercam ziet kansen voor baggeraars CFE en Bosalis

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam geeft een koopadvies voor het aandeel CFE en handhaaft het Houden advies voor Boskalis, maar verhoogt wel voor beide aandelen het koersdoel, omdat de bank kansen aan de horizon ziet voor de markt van baggeraars.

De vraag naar baggerprojecten kelderde sinds 2015 met zo'n 35 procent door lagere vraag vanuit de olie- en aardgassector, wat zorgt voor overcapaciteit en margedruk. De aanhoudend sterk groeiende markt voor windmolenparken op zee in Azië en de Verenigde Staten maakt deze margedruk echter voor een groot deel goed.

CFE zal zijn sterke positie in die markten verder verstevigen met het revolutionaire installatievaartuig Orion vanaf volgend jaar. Boskalis heeft door zijn vloot daarentegen een voordeel in de markt voor drijvende windmolens, die nog in de kinderschoenen staat.

Ook ziet analist Luuk van Beek groei in de baggermarkt, waar het vliegveldproject van Manilla, dat Boskalis in de wacht sleepte, een groot deel van de mondiale capaciteit zal opslokken. Andere grote projecten zijn een verbreding van het Suezkanaal, een nieuw kanaal in Turkije en een energie-eiland voor Denemarken.

Het koersdoel voor CFE gaat van 95,00 naar 120,00 euro en voor Boskalis van 28,00 naar 30,00 euro. Bij Boskalis zit een sterke winstgroei al in de koers verdisconteerd na de recente rally, meent Van Beek.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: geen heel grote verrassingen bij CFE
  2. Beursblik: winst CFE tegenvaller

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CFE kopen verkopen

67% zegt kopen

6 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht