Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Vastned Retail Belgium presteert operationeel sterk
Beeld: Vastned

Vastned Retail Belgium presteert operationeel sterk

(ABM FN) Vastned Retail Belgium heeft in de eerste jaarhelft een sterk operationeel resultaat geboekt. Dit meldde het vastgoedbedrijf uit Antwerpen dinsdagavond.  

“De focus van het management lag in het eerste semester van 2021 opnieuw op een tijdige inning van de huurinkomsten. De vennootschap slaagde erin om 97,9 procent van de huurinkomsten uit het eerste semester te innen”, aldus Vastned Retail Belgium.

Eind juni lag de bezettingsgraad op 97,4 procent, een stijging met 1,2 procent in vergelijking met 31 december 2020. “Vastned Belgium heeft in het eerste semester van 2020 twintig huurovereenkomsten afgesloten die een totaal huurvolume van 2,2 miljoen euro vertegenwoordigen. Dit komt overeen met 12,6 procent van de totale huurinkomsten.”

De reële waarde van de bestaande vastgoedportefeuille daalde in de verslagperiode 13,4 miljoen euro, voornamelijk vanwege een verdere afname van de geschatte markthuren.

De huurinkomsten daalden in de eerste zes maanden tot 8,4 miljoen euro van 8,7 miljoen euro in het eerste semester van 2020.

Het nettoresultaat bleef in het eerste semester negatief, net als in de eerste zes maanden van 2020. Het nettoverlies kwam uit op 0,4 miljoen euro, tegen ruim 8,9 miljoen euro verlies een jaar eerder.    

Wel steeg het EPRA-resultaat van 1,09 euro per aandeel in het eerste semester van 2020 naar 1,31 euro afgelopen halfjaar. Deze stijging is vooral te danken aan de voorziening voor dubieuze debiteuren die in het eerste semester van 2020 werd aangelegd. Daarnaast was er ook een daling in de vastgoedkosten.

Outlook

“Door de verdere groei van e-commerce, houden retailers minder verkooppunten aan”, aldus de groep. “De vrijgekomen panden worden stilaan door food & beverage formules ingenomen, weliswaar aan lagere huurprijzen dan de gangbare fashion huurprijzen. Hierdoor zal de druk op binnenstedelijke huurprijzen nog enige tijd aanhouden”. 

Vastned Retail Belgium rekent voor heel het boekjaar 2021 op een EPRA resultaat per aandeel van tussen 2,40 en 2,50 euro. Bij de update over het eerste kwartaal wilde het bedrijf nog geen outlook afgeven.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Ava Vastned Belgium keurt alle agendapunten goed
  2. Vastned Belgium boekt hoger EPRA-resultaat

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VASTNED BELGIUM kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht