Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Meer nettowinst voor Danone
Beeld: ABM Financial News

Meer nettowinst voor Danone

(ABM FN-Dow Jones) Danone heeft in de eerste zes maanden van 2021 een hogere nettowinst geboekt, terwijl alle productcategorieën in het tweede kwartaal weer groeiden. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van de Franse voedingsreus.

"We zijn verheugd dat we over het afgelopen kwartaal een terugkeer naar groei in alle categorieën kunnen melden", zeiden co-CEO's Véronique Penchienati-Bosetta en Shane Grant.

Het Franse voedingsbedrijf boekte in de eerste jaarhelft een nettowinst van ruim 1 miljard euro. Dat was een stijging op jaarbasis van meer dan 5 procent.

De omzet daalde van 12,2 miljard euro in de eerste helft van vorig jaar naar 11,8 miljard euro in het afgelopen halfjaar, een daling van bijna 3 procent. Op vergelijkbare basis steeg de omzet echter met 1,6 procent.

De operationele marge verslechterde van 13,0 naar 7,2 procent. Op terugkerende basis was de margedaling minder groot, van 14,0 naar 13,1 procent.

Outlook

Danone herhaalde de outlook voor het hele jaar. Het concern verwacht in de tweede helft van het jaar weer winstgevend te groeien, terwijl de recurrente operationele marge naar verwachting min of meer in lijn zal zijn met 2020.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Minder omzet Danone
  2. Meer omzet en hoger resultaat bij Danone

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Danone kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht