Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Europese beurzen hoger rond middaguur
Beeld: EC

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag rond het middaguur in het groen, na een stroom aan bedrijfsresultaten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 463,47 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 15.626,82 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 6.652,99 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,8 procent hoger op 7.073,07 punten.

Beleggers zien zich gesteund door sterke bedrijfscijfers, een aanhoudend economisch herstel en soepel monetair beleid van centrale banken. Conform de verwachting handhaafde de Federal Reserve woensdag het monetair beleid. De Fed zei in een verklaring dat de economie vooruitgang heeft geboekt in de richting van zijn werkgelegenheids- en inflatiedoelstellingen en dat de centrale bank zijn stimuleringsprogramma in de komende maanden zal blijven evalueren. 

De Federal Reserve liet woensdagavond daarmee doorschemeren dat het afbouwen van de noodsteun in zicht kan komen.

"Ik denk niet dat hij [Powell] milder had kunnen zijn", zei marktanalist Thomas Hayes van Great Hill Capital. 

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone is verslechterd. Het consumentenvertrouwen daalde van 3,3 negatief in juni naar 4,4 negatief in juli. De Duitse werkloosheid liet een duidelijke daling zien in juli.

De euro/dollar noteerde op 1,1875. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1843 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1842 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,6 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Het Brits-Nederlandse Royal Dutch Shell steeg 3,3 procent. De energiereus heeft in het tweede kwartaal van 2021 de resultaten harder zien stijgen dan verwacht en kondigde aan de aandeelhouder beter te gaan belonen.

Nestlé heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere nettowinst geboekt en verhoogde de omzetraming voor het hele jaar licht. De Zwitserse voedselgigant daalde 0,2 procent.

Sectotgenoot Danone boekte in de eerste zes maanden een hogere nettowinst, waaraan alle productcategorieën in het tweede kwartaal bijdroegen. De Franse voedingsreus won 3,9 procent.

Nokia heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een hoger dan voorziene winst geboekt en verhoogde de outlook, nadat het marktaandeel won en een hogere omzet boekte uit de verkoop van 5G-netwerkapparatuur. Het aandeel noteerde 7,9 procent hoger.

Airbus boekte het afgelopen kwartaal een 70 procent hogere omzet van 14,2 miljard euro en presteerde daarmee beter dan verwacht. De fabrikant verhoogde tevens zijn outlook voor het hele jaar. Het aandeel steeg 4,0 procent.

AB InBev wist in het tweede kwartaal stevig te groeien en overtrof de analistenverwachting op omzetvlak, maar kwam onder de prognoses uit wat de bedrijfskasstroom betreft. Het aandeel noteerde rond het middaguur 6,3 procent lager en was daarmee de grootste daler op de beurs in Brussel.

Credit Suisse heeft in het tweede kwartaal de winst scherp zien terugvallen als gevolg van een herschikking van de investeringsbank en het miljardendebacle rond hedgefonds Archegos. Het aandeel verloor 3,2 procent.

Telefonica boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 7,7 miljard euro, tegenover 425 miljoen euro een jaar eerder, vanwege circa 7,4 miljard euro aan winsten uit desinvesteringen en een joint venture. Het concern verhoogde de verwachtingen voor het hele jaar en steeg 0,4 procent.

Volkswagen boekte het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet en verwacht dat het aantal leveringen voor het hele jaar aanzienlijk hoger zullen zijn dan vorig jaar, ondanks de problemen met de aanvoer van halfgeleiders Het aandeel noteerde 1,0 procent hoger.

ArcelorMittal heeft de winst in het tweede kwartaal nog verder weten op te voeren en liet zich optimistisch uit over de rest van het jaar. Het aandeel steeg 3,0 procent. 

Futures Wall Street
 
De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,2 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 4.400,64 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 34.930,93 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 14.762,58 punten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

DAX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

PSI kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht