Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Didi ontkent plannen voor beursexit - media
Beeld: ABM Financial News

Didi ontkent plannen voor beursexit - media

(ABM FN) Taxidienst Didi overweegt niet om zijn recente verworven beursnotering in de VS weer in te leveren. Dit scrheef persbureau Bloommerg na een melding van de dienst op het Chinese Weibo.

Dow Jones Newswires schreef eerder vandaag op basis van bronnen dat er plannen zouden zijn voor een exit, waarbij gedupeerde aandeelhouders gecompenseerd zouden worden.

Didi kwam recent in aanvaring met de Chinese toezichthouder. Die verwijt het bedrijf niet zuiver om te gaan met de data van zijn gebruikers.

Daarvoor wil de toezichthouder Didi een grote boete opleggen volgens Bloomberg. Ook zou een gedwongen beursexit een mogelijke straf zijn.

In ieder geval heeft de Chinese toezichthouder de grote app stores al opgedragen om Didi te verwijderen, waardoor het bedrijf geen nieuwe klanten kan werven.

De Chinese autoriteiten hebben al meer techbedrijven aangepakt. Zo kregen Alibaba en Tencent verschillende boetes en moeten bedrijven die zich richten op online onderwijs over naar een non-profit model. Dit laatste zorgde voor koersdalingen van in sommige gevallen meer dan 90 procent.

"Het is duidelijk dat aan de macht van de Communistische partij niet mag worden getornd. Als men moet kiezen tussen grootmachten in digitale platformen en de partij dan krijgt die tweede voorrang. De macht van de grote digitale bedrijven is de kop ingedrukt en ze zullen het een stuk moeilijker hebben om investeerders te vinden en te groeien, beleggers kijken best wat de kat uit de boom", zei hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis tegen ABM Financial News.

Didi kreeg eind juni een notering aan de NYSE. De aandelen ging voor 14 dollar van de hand. Woensdag sloot het aandeel op minder dan 9 dollar. De openingsindicatie voor het aandeel is een koersstijging van 18 procent. Dat was eerder vandaag nog veel meer.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Update: Xpeng gaat strategische samenwerking aan met DiDi
  2. Didi ziet omzet flink stijgen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DiDi Global kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht