Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Europese beurzen hoger gesloten
Beeld: EC

Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 468,22 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,9 procent op 15.692,13 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 6.746,23 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.123,86 punten.

De aandelenmarkten stegen woensdag, hoewel de zorgen over de zich snel verspreidende deltavariant van het coronavirus aanhouden. 

De detailhandelsverkopen in de eurozone lieten in juni een stijging zien van 1,5 procent ten opzichte van mei, dankzij de heropening van winkels. Dit was conform de verwachtingen van economen.

Verder lette de markt ook op de inkoopmanagersindices voor de dienstensector. Het cijfer voor de eurozone in juli werd neerwaarts bijgesteld, maar bleef toch erg sterk. De index kwam in juli uit op 59,8 tegen 58,3 in juni. Een voorlopige meting voor juli wees zelfs nog op een indexstand van 60,4. De Europese dienstensector profiteert van minder strenge coronarestricties, concludeerde econoom Chris Williamson van Markit. Hij verwacht dat de economie in de eurozone in het derde kwartaal een groeiversnelling zal laten zien.

De Duitse index liet een recordgroei zijn van 61,8, terwijl de groei in Frankrijk vertraagde. In Italië trok de groei verder aan, evenals in Spanje. In het Verenigd Koninkrijk was sprake van een duidelijke groeivertraging.

De euro/dollar noteerde op 1,1838. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1862 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1860 op de borden.

De olieprijs daalde woensdag tot 1,5 procent, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen.

Bedrijfsnieuws

Commerzbank leverde 5,7 procent in na een kwartaalverlies van 527 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog 183 miljoen euro winst geboekt.

JDE Peet's, de koffieproducent met een beursnotering in Amsterdam, steeg circa 2,4 procent nadat de omzet en winst stegen. Koploper in Nederland was evenwel IMCD, dat na cijfers meer dan 10 procent won.

De Europese Unie heeft een mededingingsonderzoek ingesteld naar de geplande overname door Facebook van een kleine startup in New York. De autoriteit heeft een oude wet opnieuw geïnterpreteerd, waardoor ze onderzoek kan doen naar overnames die eerder buiten het aandachtsveld vielen. Volgens bedrijven kan dit leiden tot verwarring in de wereld van fusies en overnames.

In Frankfurt gingen onder de hoofdaandelen Adidas en Infineon aan kop met winsten van ruim 4,0 procent. Siemens bungelde onderaan met een verlies van ruim 2,5 procent.

In Parijs ging Renault aan de leiding met een winst van bijna 4,0 procent. Sanofi was de grootste daler met een verlies van 2,4 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent lager op 4.405,89 punten. De Dow Jones index daalde 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

DAX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

PSI kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht