Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursupdate: Brussel bokst zich toch weer in het groen
Beeld: Euronext

Beursupdate: Brussel bokst zich toch weer in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde donderdag weer wat hoger, ondanks een aarzelende rode start. De Bel20 index kon meer bepaald 0,5 procent bijschrijven op 4.286,77 punten.

Woensdag kregen beleggers nog een tegenvallend rapport van loonstrookjesverwerker ADP te verwerken waarop de Amerikaanse beurs wat lager sloot. “Hoewel dit cijfer met grote voorzichtigheid moet worden gehanteerd, bedroeg de banengroei volgens ADP slechts 330.000, tegen 695.000 verwacht en 680.000 in de voorgaande maand. Het morgen gepubliceerde banencijfer is van cruciaal belang voor het monetaire beleid van de FED”, legde Bernard Keppenne, hoofdeconoom bij CBC Banque uit.

Het grootste deel van het cijferseizoen is inmiddels achter de rug en volgens Docent Bank&Beurs aan KULeuven en Thomas More Hogeschool Pascal Paepen was dat zeker niet slecht.

“De resultaten zijn over het algemeen goed. De fundamenten zijn sterk. Er waren echter ook een paar negatieve verrassingen, en de marktreacties daarop stelden me eigenlijk gerust dat er geen al te grote zeepbellen worden geblazen,” verklaarde Paepen. “Een voorbeeld is het Amerikaanse Boston Beer. Deze verloor bij de publicatie van de resultaten 26 procent. De verkoop van hard seltzers viel tegen en de grondstoffenprijzen lopen op. Maar het feit dat die aandelen dan ook fors naar beneden gaan is een teken van een gezonde markt. Juist wanneer écht alles maar zou blijven stijgen, ondanks slecht nieuws, zitten de markten wellicht dichtbij hun top.”

Naast bedrijfscijfers hebben beleggers vandaag nog oog voor rentebesluit van de Bank of England en de Amerikaanse steunaanvragen.

De Franse industriële productie is in juni gestegen, bleek donderdagochtend al uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee. De productie steeg in juni met 0,5 procent op maandbasis. De Duitse fabrieksorders stegen in juni met 4,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1837. De olieprijzen kwamen nauwelijks van hun plaats na een forser verlies op woensdag.

Stijgers en dalers

In de sterindex stond WDP vooraan met een winst van 1,8 procent en verloor AB InBev 1,1 procent.

KBC heeft in het tweede kwartaal sterk gepresteerd en voorziet betere cijfers voor wat betreft de nettorente-inkomsten in 2021. Deze inkomsten zouden over het hele boekjaar moeten uitkomen op 4,4 miljard euro, waar de groep eerder nog uitging van 4,3 miljard euro. In november wil de bank een dividend van 2 euro per aandeel uitkeren over 2020, samen met een voorschot van 1 euro voor het huidige boekjaar. De analisten van Kepler Cheuvreus spraken van een hoger dan verwachte winst.

Kepler Cheuvreux verhoogde ook het koersdoel van Umicore licht met een ongewijzigd Houden advies. Het aandeel won 0,9 procent.

Op de tweede rij steeg Titan Cement 2,0 procent en daalde Econocom Group 6,9 procent, mede door een ex-dividend notering.

Fagron steeg 0,2 procent. De omzet van Fagron daalde in de eerste helft van 2021 licht met 0,8 procent naar 277 miljoen euro. De consensus hield rekening met een omzetdaling tot 274 miljoen euro. De nettowinst van Fagron daalde daarnaast op jaarbasis met bijna 15 procent naar 26,9 miljoen euro. De nettowinst hadden de analisten geschat op 30,3 miljoen euro, ruim 4 procent minder dan de 31,6 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2020. Fagron specificeerde de outlook voor 2021. De magistrale bereider rekent nog altijd op een stijging van zowel de omzet en mikt op een REBITDA van 118 tot 124 miljoen euro. In 2020 kwam Fagron uit op 124 miljoen euro. Volgens Kepler Cheuvreux waren de cijfers teleurstellend.

DEME nam haar nieuwe cutterzuiger 'Spartacus' in ontvangst. Moedergroep CFE steeg 1,0 procent.

In de BelSmall index steeg Crescent 2,2 procent en daalde Smarphoto 1,8 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht