Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Omvang schade brand op productievolumes Biocartis onzeker
Beeld: Biocartis

Omvang schade brand op productievolumes Biocartis onzeker

(ABM FN) Biocartis kan de impact van de brand die eind juli plaatsvond in een opslagruimte op de productie in de tweede jaarhelft niet goed inschatten. Dit liet het bedrijf dinsdagochtend in een tweede update over de brand weten.

“Dit incident deed zich voor op een moment dat Biocartis de productiecapaciteit aan het opvoeren was om te voldoen aan de sterke groei van de vraag naar zijn producten die het in de eerste helft van het jaar zag”. 

In de eerste zes maanden van 2021 installeerde Biocartis 189 Idylla instrumenten, en zag de cartridgevolumes bijna verdubbelen tot 156.000. 

“Hoewel de volumes in het tweede kwartaal aanzienlijk werden beïnvloed door de pandemie, was de groei in de eerste jaarhelft 2021 in oncologietests sterk en bleven de volumes voor infectieziekten testing robuust, op niveaus vergelijkbaar met de volumes in de tweede jaarhelft van 2020”.

Voor de brand voorspelde Biocartis voor heel 2021 een volumegroei van 40 tot 60 procent voor de cartridges, waarbij de bovenkant van de bandbreedte afhing van een sterke vraag naar de nieuwe Idylla coronatest tijdens het komende griepseizoen.

Op dit ogenblik kan de potentiële impact op de volumes in de tweede jaarhelft nog niet redelijk ingeschat worden, aldus Biocartis. 

Gezien de beperkte productiecapaciteit besloot Biocartis om prioriteit te geven aan de productie van oncologietests en een specifieke productiecapaciteit toe te wijzen aan partnerprojecten. Dit kan de lancering van de coronatest in gevaar brengen, waarschuwde de onderneming.

Wel verwacht het bedrijf geen negatieve gevolgen voorde liquiditeit.

Verder zijn de werkzaamheden om de productielijn ‘ML2’ te repareren inmiddels van start gegaan en die zullen naar verwachting eind september afgerond worden. 

Biocartis zal op 2 september met een derde update over de kwestie komen bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Biocartis selecteert vier studie abstracts over Idylla voor ESMO-congres
  2. Biocartis lanceert een borstkankerportfolio

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Biocartis kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht