Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Update: Kinepolis herstelt stilaan van coronacrisis
Beeld: Kinepolis

Update: Kinepolis herstelt stilaan van coronacrisis

(ABM FN) Kinepolis heeft verlies geboekt in het eerste halfjaar, maar ziet de activiteiten stilaan herstellen. Dit bleek uit de halfjaarcijfers van de bioscoopgroep donderdag voorbeurs.

De totale opbrengsten daalden in alle landen minder sterk dan het bezoekcijfer. Kinepolis ontving 73,1 procent minder klanten en zag de opbrengsten met 67,3 procent slinken tot 36,8 miljoen euro.

Via kostenbeheersing bleef het verlies op het niveau van de EBITDA beperkt tot 7,1 miljoen euro. In de maand juni was dit cijfer weer positief. Het nettoverlies kwam afgelopen halfjaar uit op 45,8 miljoen. Dat was een jaar eerder net geen 30 miljoen euro.

De vrije kasstroom was negatief in het eerste kwartaal maar weer positief in het tweede. Over de eerste zes maanden behaalde Kinepolis een negatieve kasstroom van 21,4 miljoen euro.

“We zijn enthousiast over de heropstart van onze bioscopen, die ondanks de beperkende maatregelen sterk presteren, met bezoekcijfers die week na week positief evolueren. We worden hierbij, in tegenstelling tot vorige zomer, geholpen door een sterker internationaal filmaanbod”, stelde CEO Eddy Duquenne in een toelichting.

In juni zat het bezoekersniveau gemiddeld weer op 50 procent van dit in 2019, in juli zat Kinepolis al aan 62 procent. Verschillen blijven van land tot land naargelang de situatie inzake corona en bijbehorende maatregelen.

De netto financiële schuld ten opzichte van eind 2020 steeg van 513,3 miljoen naar 542,3 miljoen euro. Eind juni stond de liquiditeitspositie van de cinemagroep op 142 miljoen euro. “Comfortabel”, noemde Kinepolis dit.

Kinepolis gaf geen concrete outlook voor het hele jaar.

Update: om extra info toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: ING verhoogt koersdoel Kinepolis licht
  2. Gaat Dune 2 Kinepolis een topjaar bezorgen?

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kinepolis kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht