Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
VGP ziet resultaten aantrekken
Beeld: VGP

VGP ziet resultaten aantrekken

(ABM FN) VGP heeft in de eerste helft van 2021 de resultaten zien aantrekken. Dit bleek maandagavond uit de cijfers van de vastgoedinvesteerder. 

De nettowinst steeg op jaarbasis van 196,9 naar 203,8 miljoen euro. Volgens VGP is die stijging te danken aan een sterke operationele prestatie. 

De geannualiseerde huurinkomsten stegen met 27,8 procent op jaarbasis van 165,2 naar 205,7 miljoen euro. In de eerste acht maanden was deze stijging 21,9 procent.

Er werd voor omgerekend 206 miljoen euro aan nieuwe huurcontracten getekend.

Verder wordt door VGP verwacht dat de geplande doorrol van de investeringen volledig zal worden gedekt door de netto-opbrengsten van de aankomende closings met de joint ventures.

Ook voert het bedrijf vergevorderde onderhandelingen met Allianz met betrekking tot de lancering van een vierde joint venture. De eerste joint venture heeft de investeringsdoel behaald, liet VGP weten. 

VGP eindigde het halfjaar met een liquiditeitspositie van 469 miljoen euro en een schuldgraad van 30,4 procent op 30 juni dit jaar, dankzij de succesvolle uitgifte van een groene obligatie ter waarde van 600 miljoen euro.

Outlook 

Gesteund door “een voortdurende solide vraag naar verhuurbare oppervlakte” is de verwachting van VGP dat de ontwikkelingsactiviteiten ook in de tweede helft van 2021 op een hoog niveau blijven.

“We hebben verschillende prestigieuze projecten in de pijplijn. Bovendien werken we hard om potentiële nieuwe landen op te kunnen starten zowel in Oost- als West-Europa”, zei CEO Jan Van Geet in een toelichting op de cijfers.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. VGP en Areim voltooien eerste closing joint venture
  2. VGP en Deka Immobilien voltooien tweede closing

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VGP kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht