Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
China kondigt nieuwe maatregelen aan voor gebruik internet - media
Beeld: ABM Financial News

China kondigt nieuwe maatregelen aan voor gebruik internet - media

(ABM FN-Dow Jones) China heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om het internet gevrijwaard te houden van valse informatie. Dit meldde staatspersbureau Xinhua woensdag.

De toezichthouder op het internet wees op de valse informatie die in omloop kwam na het uitbreken van de coronacrisis. Dat misleidde de Chinese bevolking en daar moet volgens de toezichthouder paal en perk aan worden gesteld.

Iedereen die actief is op het internet moet zich aan de wet houden, aldus de toezichthouder, maar ook aan de morele codes van het land.

Om dit te garanderen stelt de toezichthouder in eerste instantie de internetplatforms verantwoordelijk. Ook moet er meer bewustzijn onder de Chinese bevolking komen over de regels die gelden op het internet, aldus Xinhua.

De afgelopen maanden is Beijing bezig om de grote technologiebedrijven van het land beter onder controle te krijgen. Zo werden bedrijven die online educatie aanbieden onder verscherpt toezicht geplaatst en mogen jongeren nog maar een beperkt aantal uren online games spelen.

Over dit laatste schreef The South China Morning Post woensdag dat dit wel eens de doodsteek kan zijn voor export in China. De gaming sector zou volgens de krant dit jaar meer dan 25,5 miljard dollar aan omzet genereren.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alibaba Group Holding Limited kopen verkopen

76% zegt kopen

21 stemmen

PROSUS kopen verkopen

81% zegt kopen

21 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht