Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: Europese banken bieden eindelijk weer groeiverhaal
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Europese banken bieden eindelijk weer groeiverhaal

(ABM FN-Dow Jones) De Europese bankensector heeft eindelijk weer vertrouwen in groei, dankzij een explosie van hypotheken, die nog maar net is begonnen en lang kan aanhouden. Dat stelt Bank of America woensdag in een rapport.

De winstverwachtingen voor de sector zijn dit jaar met 5 procent verhoogd, wat vooral komt door leningengroei. Dat is een wereld van verschil na de lange jaren van afbouwen.

Ook de consumentenleningen beginnen te herstellen, merken de analisten op. Dat komt omdat de risico's van vorig jaar goed zijn beheerst.

De banken komen nu de crisis uit met ruime kapitaalbuffers en dat betekent dat er naast groei ook ruimte is voor uitbetaling van dividend en voor de inkoop van eigen aandelen.

Banken met lage rendementen zullen hun kapitaalsurplus moeten spenderen aan reorganisaties. Daarom heeft Bank of America voor ABN AMRO een Underperform-advies, net als voor Commerzbank, Deutsche Bank, Lloyds, Société Générale, Banco Caixa en Sabadell.

Koopadviezen zijn er genoeg: voor Nordea, CASA en BNP Paribas voorzien de analisten dividenden van bijna 20 procent van de marktkapitalisatie in 2022. Bij ING, KBC, Intesa, de Zweedse banken en Raiffeissen is dat ruim boven de 10 procent. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. kopen verkopen

62% zegt kopen

8 stemmen

ING kopen verkopen

75% zegt kopen

8 stemmen

KBC Groep kopen verkopen

50% zegt kopen

4 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht