Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Tesla krijgt meer dan 1 miljard euro aan Duitse subsidie'
Beeld: ABM Financial News

'Tesla krijgt meer dan 1 miljard euro aan Duitse subsidie'

(ABM FN-Dow Jones) Tesla staat op het punt om een subsidie te krijgen van de Duitse overheid ter waarde van 1,14 miljard euro. Dit schreef de Berlijnse krant Der Tagesspiegel maandag zonder bronvermelding.

De subsidie wordt verstrekt voor de bouw van een batterijfabriek in Grünheide, die naar verwachting circa 2.000 arbeidsplaatsen moet opleveren 

Tesla wil van deze Gigafactory de grootste batterijfabriek van de wereld maken. Zo liet de topman van Tesla Elon Musk, 's werelds op één na rijkste man met een vermogen van bijna 200 miljard dollar, eerder doorschemeren. 

De totale investering van Tesla in de fabriek wordt geschat op circa 5 miljard euro. 

In totaal hebben de Duitse autoriteiten 2,9 miljard euro beschikbaar om als subsidie uit te delen om batterijprojecten in Duitsland te ondersteunen. Het subsidieplan werd eerder al goedgekeurd door de Europese Unie. 

Het proces voor het definitief vaststellen van de hoogte van het subsidiebedrag voor Tesla is overigens nog niet afgerond, aldus Der Tagesspiegel. De krant verwacht deze beslissing in het vierde kwartaal.

 

Update: om extra informatie toe te voegen

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht