Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Update: Oxurion ziet verlies oplopen
Beeld: ABM Financial News

Update: Oxurion ziet verlies oplopen

(ABM FN) Oxurion heeft in de eerste helft van 2021 een hoger nettoverlies geboekt op een lagere omzet. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van het Belgische biotechbedrijf.

CEO Tom Graney merkte op dat Oxurion tot dusver in 2021 uitstekende vooruitgang heeft geboekt, aangezien we stappen hebben genomen om onze middelen te concentreren op de klinische ontwikkeling van THR-149 en THR-687. 

Hij zei te verwachten eind deze maand of begin oktober de eerste gegevens van deel A van de fase 2-studie van THR-149 bij patiënten met DME te kunnen rapporteren. Hij zei tevens begonnen te zijn met het rekruteren van patiënten voor een Fase 2 DME-studie met THR-687. De twee kandidaat-geneesmiddelen bieden volgens de bestuurder marktkansen van samen meer dan 12 miljard dollar.

Oxurion boekte het afgelopen halfjaar een operationeel verlies van 16,2 miljoen euro, in vergelijking met een verlies van 13,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 15,9 miljoen euro, tegenover een verlies van 13,3 miljoen euro in de eerste helft van 2020.

De omzet daalde van 1,3 miljoen euro in de eerste helft van 2020 naar 333.000 euro het afgelopen halfjaar

Onderzoek- en onwikkelingskosten bedroegen in de eerste helft van 2021 11,1 miljoen euro, tegen 10,0 miljoen euro in 2020. De kosten zijn voornamelijk investeringen in studies voor THR-149 en THR-687.

Oxurion had eind juni nog 10 miljoen euro in kas, tegenover 24,8 miljoen eind 2020.

Het aandeel Oxurion sloot donderdag 2,9 procent lager op 1,80 euro.

Update: om informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Oxurion stelt jaarvergadering uit
  2. Oxurion presenteert nieuwe bedrijfsstrategie en wordt een SPAC

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OXURION kopen verkopen