Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Unifiedpost ziet omzet ruim verdubbelen
Beeld: ABMfn

Unifiedpost ziet omzet ruim verdubbelen

(ABM FN) Unifiedpost heeft in de eerste helft van 2021 een solide omzetgroei geboekt, en handhaafde de outlook voor 2021. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het technologiebedrijf.

De omzet steeg afgelopen kwartaal met liefst 141 procent op jaarbasis van 33,5 naar 80,7 miljoen euro. Het tweede kwartaal droeg daar 40,8 miljoen euro aan bij. De omzet uit digitale verwerkingsdiensten steeg daarbij in het afgelopen halfjaar met 50 procent tot 50,4 miljoen euro, terwijl de omzet uit post- en pakketoptimalisering uitkwam op 30,3 miljoen euro.

De flinke omzetstijging is grotendeels te danken aan overnames die in de eerste helft van dit jaar werden afgerond. Er werden namelijk zes overnames voltooid voor een totaalbedrag van 146,6 miljoen euro. Ook was er beperkte klantenverloop. De omzet werd nog steeds geraakt door de coronacrisis, vooral in het Verenigd Koninkrijk, België en Slowakije. Unifiedpost verwacht dat deze impact in de komende kwartalen zal afnemen. 

De brutowinst bedroeg in het afgelopen half jaar 24,9 miljoen euro tegen 14,1 miljoen euro een jaar eerder. Exclusief overnames zou de winst stabiel zijn gebleven.

Het bedrijfsverlies kwam afgelopen halfjaar uit op 11,1 miljoen euro. Dat was in de eerste helft van 2020 nog een verlies van 16,9 miljoen euro.

Unifiedpost blijft investeren in de ontwikkeling van het eigen platform door middel van upgrades en de ontwikkeling van bijkomende diensten. Tijdens de eerste jaarhelft besteedde de onderneming hier 15,3 miljoen euro aan, wat overeenkomt met 30 procent van de totale inkomsten uit digitale verwerkingsdiensten.  

De kaspositie bedroeg aan het einde van de periode 25,1 miljoen euro, naast niet-opgenomen kredietlijnen ter waarde van 28,7 miljoen euro. De onderneming zegt over voldoende middelen te beschikken om haar investeringsuitgaven en schuldverplichtingen te blijven financieren.

Outlook

De eerder afgegeven outlook voor heel het jaar werd gehandhaafd. Voor 2021 rekent het op een autonome omzetgroei van ten minste 15 procent in haar inkomsten uit digitale verwerkingsdiensten.

Voor 2022 mikt Unifiedpost op een organische omzetgroei uit digitale diensten van meer dan 25 procent op jaarbasis en voor 2023 van 30 procent. Voor 2023 mikt Unifiedpost daarnaast op een brutomarge van meer dan 60 procent en een aangepaste EBITDA-marge van ruim 25 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nieuwe CFO voor Unifiedpost
  2. Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel UnifiedPost

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIFIEDPOST GROUP kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht