Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: korting GBL te hoog
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: korting GBL te hoog

(ABM FN) De verhoging van het aandeleninkoopprogramma door GBL is begrijpelijk, aangezien de korting waartegen het aandeel noteert, te hoog is. Dit stelde analist Kris Kippers van Degroof Petercam vrijdag. 

De korting momenteel van ongeveer 32,5 procent is volgens Degroof fors hoger dan het tienjarige gemiddelde van ongeveer 25,5 procent. 

Toch had de analist GBL liever werk zien maken van het verhogen van de intrinsieke waarde, omdat dit de “beste manier is om op termijn aandeelhouderswaarde te realiseren”, aldus Kippers.

GBL positioneert intussen de portefeuille beter, merkte de analist op. Daardoor zal GBL uiteindelijk meer belangen in niet-beursgenoteerde bedrijven en in private equity hebben. 

Gezien deze strategische focus is de korting op GBL volgens Kippers niet gerechtvaardigd. Daarom handhaafde Degroof Petercam ook het koopadvies voor GBL met een koersdoel van 113,00 euro. 

Het aandeel GBL steeg vrijdagochtend 1,2 procent naar 95,80 euro. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel GBL
  2. Aandeleninkoopprogramma GBL werpt zijn vruchten af

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GBL kopen verkopen