Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Mithra rondt rekrutering Noord-Amerikaanse Donesta studie af
Beeld: Mithra Pharmaceuticals

Mithra rondt rekrutering Noord-Amerikaanse Donesta studie af

(ABM FN) Het Belgische biotechbedrijf Mithra met een specialisatie in anticonceptiemiddelen, heeft de rekrutering van zijn Fase 3 studie voor het middel Donesta afgerond voor de Noord-Amerikaanse markt. Dat laat de groep dinsdagavond weten nabeurs.

Het gaat om 1015 vrouwen die in de VS en Canada gerekruteerd werden. Donesta is een nieuwe hormoontherapie op basis van het vrouwelijk hormoon oestetrol die voor de verlichting van menopauzale vasomotorische symptomen moet zorgen.

In de Europese studie werden eerder al 1288 vrouwen gerekruteerd. Echter was er een groter afvallingspercentage dan verwacht omdat de patiënten het hospitaal niet wilden betreden door de coronapandemie. Daarom zal Mithra 300 extra vrouwen rekruteren voor de Amerikaanse studie. De rekrutering in Europa zou klaar moeten zijn in het eerste semester van 2022.

Mithra blijft bij zijn verwachting dat het commercialisatie voor het medicijn Donesta kan beginnen in de eerste jaarhelft van 2024 in de VS en in de tweede jaarhelft van 2024 voor Europa. Ook verwacht men dat voor het einde van 2021 al de eerste resultaten kunnen worden gepresenteerd rond de werkzaamheid van het middel.

Schrapping PeriNesta

Ook liet het bedrijf dinsdag weten dat het zijn middel PeriNesta dat bedoeld was om opvliegers te verlichten en anticonceptie te bieden aan vrouwen in de postmenopauze niet meer prioritair is voor het bedrijf.

Zo zouden na gesprekken met de toezichthouders gebleken zijn dat men deze markt wil proberen te bedienen met Estelle en Donesta om zo extra ontwikkelingskosten uit te sparen.  

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Mithra bereikt mijlpaal in onderzoek naar estetrol
  2. Mithra laat aandeelhouders schrikken

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Mithra Pharmaceuticals kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht