Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Brederode en Gimv op de kooplijst
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Brederode en Gimv op de kooplijst

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft woensdag de beursgenoteerde holdings Brederode en Gimv op de kooplijst gezet, terwijl ook de koersdoelen voor Sofina en Quest for Growth omhoog gingen. 

De koersdoelen voor Gimv en Brederode werden verhoogd van respectievelijk 50 en 107 euro naar 61 en 127 euro. 

Voor Sofina en Quest for Growth handhaafde Kepler het Houden advies, maar de koersdoelen werden wel verhoogd van respectievelijk 280 en 6,60 naar 360 en 8,40 euro. 

Gimv

Na een herziening van het waarderingsmodel voor Gimv komt Kepler op een intrinsieke waarde van 55 euro per aandeel uit. Met een onveranderde premie van 10 procent levert dit een koersdoel van 61,00 euro op. Kepler meent dat het risicoprofiel van Gimv goed in balans is.

Het aandeel Gimv steeg 4,2 procent naar 56,90 euro. 

Brederode 

“Wat een semester heeft Brederode achter de rug”, aldus Kepler, wijzend op opnieuw een schitterende prestatie met private equity. De waardecreatie van 22,6 procent is ongekend , merkte het beurshuis op. 

Toch noteert de private equity portefeuille van Brederode tegen een kleine korting, wat betekent dat de markt geen rekening houdt met verdere waardecreatie. Dit terwijl de holding de afgelopen tien jaar herhaaldelijk 15 procent of meer wist te realiseren.

De waardering van Brederode is dan ook niet veeleisend, vindt Kepler. 

Het aandeel Brederode schreef 3,8 procent bij naar 114,00 euro. 

Sofina

Sofina levert dit jaar niet langer de beste prestatie in de Bel20, aldus Kepler. 

Hoewel de honger van beleggers naar beursgenoteerde bedrijven die toegang bieden tot private equity er nog altijd is, zijn veel beleggers volgens Kepler beginnen in te zien dat een premie van 30 procent ten opzichte van de intrinsieke waarde wellicht overdreven is, zeker nu China steeds strengere regels doorvoert die de Chinese activa van Sofina kunnen treffen.

Toch schat Sofina dat de strengere regelgeving in China maar een beperkte impact heeft van 2 tot 3 procent op de intrinsieke waarde. Dat is beduidend minder dan de totale blootstelling van naar schatting 10 procent.

“Dit blijft volgens ons geruststellend, terwijl wij vermoeden dat andere regio's (waaronder India) goed zullen blijven presteren”, aldus Kepler.

Het aandeel Sofina daalde 0,2 procent naar 351,00 euro. 

Quest for Growth

Na een modelupdate komt Kepler op een intrinsieke waarde voor Quest for Growth van 11,20 euro. Met een onveranderde korting van 25 procent, komt het beurshuis zo uit op een koersdoel van 8,40 euro. 

Met een stijging van 9 procent is het risicoprofiel van de holding in balans. De kans op een dividenduitkering in 2022 neemt toe, merkte Kepler verder op. Maar de portefeuille heeft wel last van een “gespannen en dure markt” vooral voor groeiaandelen. Daarom wordt het Houden advies door Kepler gehandhaafd. 

Het aandeel Quest for Growth steeg 1,8 procent naar 7,86 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brederode kopen verkopen
Gimv kopen verkopen
Quest For Growth kopen verkopen
Sofina kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht