Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Dell kondigt aandeleninkoop aan
Beeld: ABM Financial News

Dell kondigt aandeleninkoop aan

(ABM FN-Dow Jones) Dell heeft een aandeleninkoopprogramma aangekondigd en verwacht een omzetgroei van 3 tot 4 procent per jaar tot en met 2026. Dit maakte de Amerikaanse computerproducent donderdag bekend in aanloop naar een bijeenkomst voor sectoranalisten.

De aandeleninkoop heeft een waarde van 5 miljard dollar en begint in november van dit jaar, volgend op de afsplitsing van VMware. Daarnaast wil Dell vanaf het eerste kwartaal van 2023 een begin maken met de uitkering van een kwartaaldividend. Jaarlijks wil de onderneming circa 1 miljard dollar uitkeren aan zijn aandeelhouders. 

Naast de omzetverwachting gaf Dell ook een outlook voor de aangepaste winst per aandeel. Die ziet het bedrijf met 6 procent of meer per jaar stijgen tot en met 2026.

De outlook voor het derde kwartaal van dit jaar werd bevestigd. Dit betekent dat Dell de omzet nog altijd met 15 tot 20 procent ziet stijgen en het operationeel resultaat met 1 tot 2 procent op kwartaalbasis.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Dell verslaat verwachtingen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Dell Technologies kopen verkopen

80% zegt verkopen

5 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht