Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Video: obligatierente verder omhoog als Fed gelijk heeft
Beeld: ABM Financial News

Video: obligatierente verder omhoog als Fed gelijk heeft

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Federal Reserve heeft zijn dot plot geactualiseerd en daaruit bleek dat een eerste renteverhoging al volgend jaar zou kunnen plaatsvinden en dat een vermindering van de activa-aankopen 'spoedig gerechtvaardigd' zal zijn.

"Wij verwachten dat 'spoedig' inhoudt dat tapering in november wordt aangekondigd en medio 2022 afloopt", aldus beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management. 

Naast een mogelijke renteverhoging volgend jaar, wijzen de laatste dots van de Fed op drie verhogingen in elk van de volgende twee jaren, waardoor de Fed-rente eind 2024 op 1,75 procent zou uitkomen. 

De inprijzing door de markt blijft echter achter bij de laatste stippen van de Fed, "wat betekent dat er ruimte is voor een stijging van de obligatierente als de economische vooruitzichten van de Fed juist blijken en de Fed vasthoudt aan het door haarzelf voorspelde pad van verkrapping", aldus Juvyns.

Klik hier voor: obligatierente verder omhoog als Fed gelijk heeft

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht