Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Verlies Acacia Pharma neemt toe
Beeld: ABM Financial News

Verlies Acacia Pharma neemt toe

(ABM FN) Acacia Pharma heeft in de eerste helft van dit jaar het verlies zien oplopen, maar is naar eigen zeggen goed gepositioneerd om op termijn significant commercieel succes te boeken. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Britse biotechbedrijf met een notering in Brussel.

CEO Mike Bolinder stelde dat er uitstekende vooruitgang wordt geboekt met de commerciële lancering van Barhemsys en Byfavo. "Gezien de sterke prestaties, liggen we op schema met onze afgegeven doelen voor deze producten", aldus de topman.

In de eerste zes maanden van dit jaar bedroeg het verlies 27,3 miljoen dollar, waar dat een jaar eerder nog een verlies van 15,2 miljoen was. Het verlies was wel kleiner dan de 33,5 miljoen dollar in de tweede helft van 2020. Ook werd er een omzet geboekt van 441.000 dollar, terwijl dit een jaar eerder nog niet het geval was. In de tweede helft van 2020 bedroeg de omzet 211.000 dollar.

Per 31 juni had Acacia nog 47,1 miljoen dollar in kas. Dit is aanzienlijk meer dan een jaar eerder, toen dit nog 24,6 miljoen dollar was. In februari haalde Acacia nog 27 miljoen euro op met de uitgifte van 10 miljoen nieuwe aandelen.

Acacia zei verder goed gepositioneerd te zijn om op termijn significant commercieel succes te boeken met Barhemsys en Byfavo.

Woensdag meldde Acacia dat een aanvraag voor toelating van Barhemsys op de grote Europese markten is ingediend. Een besluit wordt verwacht in het derde kwartaal van 2022.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht