Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Recticel uit kritiek op communicatie Greiner
Beeld: ABM Financial News

Recticel uit kritiek op communicatie Greiner

(ABM FN) Recticel vindt dat zijn belager Greiner geen correcte voorstelling van zaken geeft. Dit bleek vrijdag uit een persbericht van de Belgische holding. 

In een reactie op de verkoop door Recticel van de divisie Engineered Foams aan het Amerikaanse Carpenter zei Greiner dat het bod op een ondernemingswaarde van 1.173 miljoen euro, ofwel 20,80 euro per aandeel Recticel gebaseerd is. 

“Dit komt niet overeen met Greiner's prospectus, die melding maakt van een ondernemingswaarde van 1.058 miljoen of 18,80 euro per aandeel”, benadrukte Recticel vrijdag. 

Het bod van Greiner geeft een impliciete waarde van slechts 411 miljoen euro aan de divisie Isolatie, wat aanzienlijk lager is dan de gemiddelde brokers consensuswaardering van 708 miljoen euro, voegde Recticel toe. 

Naast goedkeuring door de aandeelhouders en aan gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de regelgevende instanties en een bevestigend  boekenonderzoek, zijn er geen andere voorwaarden waaraan het bod van Carpenter is onderworpen. Er is geen financieringsvoorbehoud, benadrukte Recticel.

De holding liet verder weten dat het resultaat van het boekenonderzoek door Carpenter voor de bijzondere aandeelhoudersvergadering van december bekend zal worden gemaakt. 

Ook gaf Recticel aan dat de desinvestering van de divisie Slaapcomfort op schema ligt om tijdens het vierde kwartaal te worden ondertekend, waarna de closing in het eerste kwartaal van 2022 kan plaatsvinden. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Recticel
  2. In onvoorspelbare bouwsector gaat Recticel voor premium

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Recticel kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht