Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Vooruitblik Barco: analisten verwachten herstel

Vooruitblik Barco: analisten verwachten herstel

(ABM FN) Barco zal in het derde kwartaal herstel hebben laten zien, maar heeft de coronacrisis nog niet helemaal verteerd. Dit verwachten de analisten die aan de bedrijfsconsensus bijdroegen. 

De orders zullen in het derde kwartaal op jaarbasis zijn gestegen van 157,6 miljoen naar 237,4 miljoen euro, zo bleek uit de consensus. Daarmee boekte Barco dus een sterk herstel, maar heeft het de coronacrisis nog niet helemaal achter zich kunnen laten. In het derde kwartaal van 2019 haalde Barco nog 275,6 miljoen euro aan bestellingen binnen. 

De omzet lag volgens de consensus in het derde kwartaal op 200,4 miljoen euro, waaraan de divisie Entertainment 74,2 miljoen bedroeg, Enterprise 58,8 miljoen en Healthcare 67,4 miljoen euro. 

Berenberg rekent op een omzetstijging van 19 procent tot 200 miljoen euro. ING is iets optimistischer met een omzet van 202 miljoen euro en 262 miljoen euro aan bestellingen.

De zomerperiode was nog glansloos met mensen die op vakantie gingen en nog geen massale terugkeer naar het kantoor, aldus Degroof Petercam. In september zou dit al wat beter moeten zijn, met meer bezoeken aan cinema’s, kantoorwerk en aandacht voor standaardzorg in de ziekenhuizen, aldus analist Kris Kippers van Degroof Petercam.  Volgens de analist speelden tekorten Barco nog altijd parten in het derde kwartaal.

Verder denkt de analist van Degroof ook dat de beleggersdag begin november cruciaal zal zijn.

Kippers benadrukte ook dat beleggers niet moeten vergeten dat Barco eind juni een buffer van 263 miljoen euro had, waarmee overnames kunnen worden gedaan.

Ook analist Trion Reid van Berenberg wil in november graag horen wat de nieuwe Co-CEO’s An Steegen en Charles Beauduin te zeggen hebben. Tot die tijd houdt Reid rekening met wat koersdruk.

In de update zal Reid uitkijken naar wat Barco te zeggen heeft over de cinemaprojectormarkt maar ook over de correlatie tussen de omzet van Clickshare en de vooruitgang van het kantoorleven.

Analist Marc Hesselink van ING meent ook dat Clickshare een “doorslaggevende factor” in de kwartaalupdate zal zijn. In de vorige kwartalen was de link tussen het terugkeren naar kantoor en de omzet van Clickshare duidelijk, toch bleven de cijfers ver onder de niveaus van voor de coronacrisis.

Verder is de analist van ING van mening dat de bestellingen bij Entertainment, Control Rooms en Healthcare relatief goed zouden kunnen zijn, aangezien de markten waarin Barco actief is herstellen. Ook denkt de analist dat klanten niet tot het laatste moment willen wachten om hun bestellingen te plaatsen, gezien de recente ontwikkelingen. 

Wel rekent Hesselink op een probleem van orderomzetting in verkoop. “Tot dusver werd Barco niet getroffen door grote beperkingen in de aanvoerketen”, merkte de analist op. Hij denkt echter dat de impact in het derde kwartaal zichtbaarder zal worden, net zoals bij andere industriële en technologische productiebedrijven.

Outlook 

Voor het vierde kwartaal rekent de consensus op 242,9 miljoen euro aan orders en 249,1 miljoen aan omzet. In de laatste drie maanden van 2020 was dit respectievelijk 189,7 miljoen en 195,4 miljoen euro. 

In het hele boekjaar zal Barco volgens de consensus 947 miljoen euro aan bestellingen ontvangen, en 817,1 miljoen aan omzet realiseren met een EBITDA van 74,3 miljoen en een EBIT van 31,2 miljoen euro. Dat zou een EBIT-marge betekenen van 3,8 procent, ruim meer dan de 1,3 procent in 2020.

Zelf gaf Barco bij de halfjaarcijfers geen kwalitatieve outlook af, maar het bedrijf gaat uit van een hogere omzet over heel het jaar dan in 2020, alsook een betere EBITDA-marge dan in de eerste jaarhelft. Toen bedroeg de marge 7,5 procent.

ING schat de omzetgroei voor het hele jaar in op 5 tot 10 procent.

Barco opent woensdagochtend de boeken. 

Het aandeel Barco steeg dinsdagochtend 0,4 procent naar 18,42 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Barco sluit deal met Microsoft
  2. Krimpende omzet Barco stelt teleur

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Barco kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht