Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
HSBC ziet winst ruimschoots verdubbelen
Beeld: ABM Financial News

HSBC ziet winst ruimschoots verdubbelen

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft in het derde kwartaal de nettowinst ruimschoots zien verdubbelen op jaarbasis en kondigde een grootschalig inkoopprogramma van eigen aandelen aan. Dit bleek maandag uit cijfers van de bank.

HSBC zag daarmee het winstmomentum van eerder in het jaar aanhouden, nadat eerder gereserveerde bedragen om kredietverliezen als gevolg van de coronacrisis op te vangen, weer vrijvielen.

De nettowinst steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis van 1,4 miljard naar 3,5 miljard dollar. Daarmee werden de verwachtingen van analisten overtroffen, zo bleek uit data van FactSet.

De inkomsten trokken met 1 procent aan tot 12,0 miljard dollar, vooral dankzij gunstige wisselkoerseffecten.

Tevens kondigde HSBC een inkoopprogramma van eigen aandelen aan van maximaal 2 miljard dollar, nu de vooruitzichten en de sterke kapitaalpositie dit toelaten.

"Hoewel we een terughoudende outlook hanteren, zijn we van mening dat de dieptepunten uit eerdere kwartalen achter ons liggen", zei CEO Noel Quinn in een toelichting.

Vooruitkijkend verwacht de bank dat de druk op de leenactiviteiten verder afneemt, nu de economieën wereldwijd herstellen en centrale banken de beleidsrentes weer willen verhogen.

Over de zorgen omtrent de Chinese vastgoedsector, zei HSBC dat het geen directe kredieten heeft verstrekt aan ontwikkelaars die in de "rode categorie" vallen en slechts een beperkte blootstelling heeft aan klanten die binnen de "oranje categorie" vallen. Beijing hanteert deze kleurcodes om aan te geven hoe hoog de liquiditeitsrisico's zijn voor dergelijke vastgoedontwikkelaars.  

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Winstval HSBC door stroppenpot
  2. Winst HSBC schiet omhoog

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HSBC Holdings Plc kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht