Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Fors meer winst voor ING
Beeld: ING Groep

Fors meer winst voor ING

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het derde kwartaal fors meer winst geboekt, dankzij hogere fee-inkomsten en lagere kredietvoorzieningen. Dat maakte de bank donderdag voorbeurs bekend.

De nettowinst steeg van 788 miljoen euro een jaar eerder naar 1,37 miljard euro, een toename van 73,5 procent. Dat is iets minder dan de 1,46 miljard in het tweede kwartaal.

De voorzieningen voor oninbare leningen daalden van 469 miljoen naar slechts 39 miljoen euro, dankzij deels vrijvallende voorzieningen. Enkele analisten rekenden vooraf op een netto vrijval van voorzieningen waardoor de winst nog sterker zou zijn gestegen.

Ook was er een voorziening van 180 miljoen euro voor de compensatie van particuliere klanten in Nederland, omdat hun variabele rente onvoldoende met de marktrente mee had bewogen.

De netto rentebaten stegen met 1,8 procent tot 3,39 miljard euro en de fee-inkomsten stegen sterk met 20 procent tot 882 miljoen euro.

"We zagen de leningengroei bij hypotheken aanhouden, terwijl de vraag naar leningen bij bedrijven beïnvloed was door de economische effecten van de coronaviruspandemie", stelde CEO Steven van Rijswijk in een toelichting. "Niettemin waren de marges op de mkb-leningen iets hoger en was er sterke groei van fees voor betaalrekeningpakketten, beleggingsproducten en leningen.

Van het resultaat in het derde kwartaal wordt 684 miljoen euro gereserveerd voor uitkering aan de aandeelhouders. Dit komt boven de aandeleninkoop van 1,74 miljard euro die in oktober werd gestart voor de uitkering van de winst over 2019.

Analisten verwachten dat ING de komende jaren 2 miljard euro per jaar kan uitkeren door eigen aandelen in te kopen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: bankaandelen bieden kansen
  2. Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

71% zegt kopen

42 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht