Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Euronav
Beeld: ABM Financial News

Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Euronav

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het koersdoel voor Euronav verlaagd van 12,20 naar 11,90 euro bij een ongewijzigd koopadvies. 

Het beurshuis heeft de taxaties, na de kwartaalcijfers van Euronav neerwaarts bijgesteld. De verwachtingen voor de vrachttarieven werden door Kepler voor 2022 met 12 procent verlaagd en met 15 procent voor 2023. Daardoor gingen de ramingen voor de EBITDA met respectievelijk 13 en 14 procent omlaag. 

Kepler rekent verder op 49 miljoen dollar aan aangepaste nettowinst in 2021. Dat is flink minder dan de 92 miljoen dollar waarop de analistenconsensus mikt. 

Euronav zegt dat het tekenen van herstel op de markt zien, maar Kepler is van mening dat zelfs indien de vrachttarieven verbeteren, dit vanaf een laag niveau zal gebeuren. Normalisatie zal tijd vergen, waarschuwt het beurshuis. 

Toch blijft Kepler positief gestemd over Euronav. “Het bedrijf blijft goed gepositioneerd om de vruchten te plukken van hogere tarieven”, aldus Kepler. 

Het aandeel Euronav daalde vrijdag 1,0 procent tot 8,88 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kepler haalt Euronav van de kooplijst
  2. Euronav loopt stevige averij op

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronav kopen verkopen