Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Volumegroei Biocartis vertraagt
Beeld: Biocartis

Volumegroei Biocartis vertraagt

(ABM FN) De volumegroei van Biocartis is in het derde kwartaal iets vertraagd, maar het diagnosticabedrijf handhaafde toch de outlook voor het hele boekjaar. Dit bleek woensdagochtend uit de kwartaalupdate van het bedrijf. 

In het derde kwartaal verkocht Biocartis 29 procent meer cartridges dan een jaar eerder. Dit is fors minder dan in de eerst helft van 2021, toen een groei van 96 procent geboekt werd. Volgens CEO Herman Verrelst heeft dit te maken met de “gelimiteerde productiecapaciteit”. 

“Het tekort aan reagentia dat ons in de eerste helft van het jaar al belemmerde om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, verstoort nu ook de aanvulling van de grondstoffen die in de brand verloren zijn gegaan”, voegde de topman toe.

Sinds de start van 2021 heeft Biocartis de volumes met 69 procent zien stijgen.

Verder heeft Biocartis 43 procent meer Idylla platformen geïnstalleerd dan in het derde kwartaal 2020. “Het tempo van nieuwe Idylla installaties in de VS neemt toe na een traag eerste halfjaar van 2021”, lichtte Biocartis toe.

Eind september bedroeg de kaspositie van Biocartis 64 miljoen euro. Dat is exclusief de verzekeringsdekking van de door de recente brand veroorzaakte schade.

Outlook 

“Vóór de brand lagen we op schema om in 2021 een recordgroei van het cartridgevolume te realiseren, maar ik ben er niettemin trots op dat ons vooruitzicht van 40 procent nog steeds binnen bereik ligt, op voorwaarde dat de toelevering van reagentia ons in staat zal stellen om de rest van het jaar volgens plan te produceren,” zei Verrelst.

Daarmee zou Biocartis 320.000 cartridges in 2021 verkopen. 

Ook rekent Biocartis op de installatie van 300 tot 350 nieuwe Idylla platformen en een kaspositie van minimaal 50 miljoen euro per eind december. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Biocartis selecteert vier studie abstracts over Idylla voor ESMO-congres
  2. Biocartis lanceert een borstkankerportfolio

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Biocartis kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht