Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursgang Daimler Truck op 10 december
Beeld: Daimler

Beursgang Daimler Truck op 10 december

(ABM FN-Dow Jones) Daimler Truck is van plan om op 10 december te debuteren op de beurs van Frankfurt. Dit maakte Daimler Truck donderdag tijdens een beleggersdag bekend.

CEO Martin Daum sprak de ambitie uit om de prestaties over de brede linie te verbeteren. Daarbij wordt gestreefd naar dubbelcijferige marges vanaf 2025.

Het rendement op de omzet wordt voor 2021 geraamd op 6 tot 8 procent, ondanks het tekort aan halfgeleiders. Voor 2022 streeft Daimler Truck naar een verder verbetering van de winstgevendheid.

Een robuuste balans, een sterke kredietwaardigheid en strikte discipline op het gebied van investeringen en R&D helpen de kasstroom volgens Daum.

De producent van vrachtwagens en bussen is van plan om een pay out ratio voor het dividend te hanteren van 40 procent. 

Daimler Truck verwacht in het eerste kwartaal van 2020 opgenomen te worden in de DAX, de hoofdindex van de beurs van Frankfurt.

Begin 2021 kondigde Daimler het plan aan om zijn meerderheidsbelang in Daimler Truck af te splitsen via de beurs.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Sterke kasstroom Mercedes-Benz in 2023
  2. Kleine omzetdaling voor Mercedes

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MERCEDES-BENZ GRP NA O.N. kopen verkopen