Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Biotalys publiceert gunstige resultaten voor Evoca
Beeld: Euronext

Biotalys publiceert gunstige resultaten voor Evoca

(ABM FN) Het landbouwtechnologie bedrijf Biotalys heeft sterke resultaten gepubliceerd voor zijn biofungicide Evoca. Dat laat het bedrijf maandagochtend weten in een persbericht.

Evoca is bedoeld om fruit- en groentetelers te helpen met het bestrijden van verwoestende schimmelziekten zoals Botrytis en echte meeldauw. Tegelijk kan men hierdoor de afhankelijkheid afbouwen van chemische bestrijdingsmiddelen en de bijbehorende schadelijke residuen in geoogste producten verminderen.

“De resultaten van de onafhankelijke veldproeven van dit jaar tonen aan dat Evoca consequent even goed presteert als de gevestigde marktleiders wanneer het wordt gebruikt in geïntegreerde bestrijdingsprogramma's” aldus COO Luc Martens. “ Wij geloven dat Evoca als een volledig biologisch afbreekbaar op eiwit gebaseerd product een grote potentie heeft”.

Uit studies van de universiteit van Californië, California Polytechnic State University San Luis Obispo, de universiteit van Florida en de universiteit van California Davis bleek telkens dat het middel ofwel de ziekte bij gewassen verlaagde, dat er geen meeldauw te constateren was of dat er gelijkaardige resultaten waren met andere behandelingsmethodes. De proeven werden gedaan bij onder meer druiven en aardbeien.

Biotalys’ wereldwijde testprogramma voor fruit en groenten omvat nu al meer dan 450 proeven in verschillende regio’s voor verschillende schimmelziekten en gewassen.

Biotalys verwacht een EPA goedkeuring te krijgen voor Evoca in de tweede helft van 2022.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Biotalys in zee met Novonesis voor Evoca
  2. Biotalys heeft nog 22 miljoen euro in kas

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BIOTALYS kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht