Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Unifiedpost ziet omzet opnieuw ruim verdubbelen
Beeld: Euronext

Unifiedpost ziet omzet opnieuw ruim verdubbelen

(ABM FN) Unifiedpost heeft in de eerste negen maanden van 2021 een solide omzetgroei geboekt, en handhaafde de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het technologiebedrijf.

"Het is nu meer dan een jaar geleden dat we naar de beurs zijn gegaan en ik ben verheugd te kunnen melden dat we sindsdien in elk kwartaal ons klantenbestand, onze inkomsten en zelfs onze inkomsten per klant hebben zien groeien", aldus CEO Hans Leybaert. "Onze focus ligt nu op de voltooiing van de integratie van onze overnames, de uitrol van Banqup en onze uitgebreide betalings- en waardetoevoegende diensten binnen ons one-stop platform, die de komende jaren voor verdere organische groei zullen zorgen."

De omzet steeg in de afgelopen negen maanden met liefst 138 procent op jaarbasis naar 119,5 miljoen euro. Het derde kwartaal droeg daar 38,8 miljoen euro aan bij, een plus van 132 procent.

De flinke omzetstijging is grotendeels te danken aan overnames die eerder dit jaar werden afgerond. Ook profiteerde Unifiedpost van een uitgebreid klantenbestand en een toename van de cross-selling van diensten.

De autonome omzet uit digitale verwerkingsdiensten steeg in de afgelopen negen maanden met 12 procent tot 56,3 miljoen euro, terwijl de omzet uit post- en pakketoptimalisering uitkwam op 43,4 miljoen euro.

Outlook

De eerder afgegeven outlook voor heel het jaar werd vrijdag gehandhaafd. Voor 2021 rekent Unifiedpost op een autonome omzetgroei van ten minste 15 procent voor de inkomsten uit digitale verwerkingsdiensten. De inkomsten over het lopende vierde kwartaal zullen naar verwachting profiteren van de succesvolle live-gang van twee grote corporate outsourcing deals eind dit jaar.

Unifiedpost liet eerder weten voor 2022 te mikken op een organische omzetgroei uit digitale diensten van meer dan 25 procent op jaarbasis en voor 2023 van 30 procent. Voor 2023 mikt Unifiedpost daarnaast op een brutomarge van meer dan 60 procent en een aangepaste EBITDA-marge van ruim 25 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nieuwe CFO voor Unifiedpost
  2. Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel UnifiedPost

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIFIEDPOST GROUP kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht