Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bois Sauvage stemt tegen verkoop Engineered Foams van Recticel
Beeld: ABM Financial News

Bois Sauvage stemt tegen verkoop Engineered Foams van Recticel

(ABM FN) Compagnie du Bois Sauvage zal aanstaande maandag tegen de verkoop van de divisie Engineered Foams van Recticel aan Carpenter stemmen. Dit kondigde de holding maandagavond aan.

Maandag 6 december wordt een buitengewone aandeelhoudersvergadering gehouden om te stemmen over de plannen van Recticel om de divisie Engineered Foams te verkopen aan de Amerikanen voor 656 miljoen euro.

Volgens de holding moeten nog cruciale stappen, zoals due diligence, en de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten plaatsvinden. De verkoop van de divisie is van strategisch belang, en zou in de toekomst wel kunnen plaatsvinden, zodra de nodige voorzichtige evaluatie plaatsvond, meent Bois Sauvage.

“De uitvoering van die verkoop kan maanden of zelfs meer in beslag nemen”, aldus de holding.

Bois Sauvage is overigens voorstander van het overnamebod van het Oostenrijkse Greiner, aan wie de holding het belang van 27,03 procent in Recticel voor 13,50 euro per aandeel verkocht.

“Een verkoop van de divisie 'Engineered Foams' is trouwens een van de defensieve maatregelen die, indien ze worden doorgevoerd, Greiner de mogelijkheid zouden bieden een einde te maken aan de verkoopovereenkomst van de Recticel-aandelen die in handen zijn van Compagnie du Bois Sauvage”, merkte de holding verder op.

De Oostenrijkers zijn van mening dat hun bod op Recticel de juiste keuze is, terwijl het management van Recticel verzet zich tegen dit vijandig bod, zeggend dat het Recticel onderwaardeert.

Op 24 december zal Bois Sauvage wel voor de verkoop stemmen van Bedding aan Aquinos voor 122,4 miljoen euro. Het is volgens de holding in het belang van Recticel en van de aandeelhouders om deze divisie te verkopen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Compagnie du Bois Sauvage kopen verkopen
Recticel kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht