Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'Ruimte voor outlookverhoging Greenyard'
Beeld: ABM Financial News

'Ruimte voor outlookverhoging Greenyard'

(ABM FN) Greenyard zou tijdens een driedaagse beleggersbijeenkomst die dinsdag van start gaat wel eens de outlook kunnen verhogen. Dit zegt analist Fernand de Boer van Degroof Petercam in aanloop naar de bijeenkomst van de groente- en fruitteler.

“De sessies zal dit jaar focussen op de toekomst van Greenyard, waarbij de nadruk zal liggen op de strategische plannen van het bedrijf tot 2030, de huidige en toekomstige positie in de markt en de visie van Greenyard op de toekomst van voeding”, liet de groenten- en fruitteler in de aankondiging al weten. 

Volgens De Boer zou dit het perfecte moment zijn om de outlook te verhogen, zeker de doelstelling voor een omzetgroei van 2,5 procent. “Die is te voorzichtig”, meent de analist, omdat het groeidoel alleen gebaseerd is op de groei in de bestaande markten. 

“Er wordt geen rekening gehouden met nieuwe samenwerkingen en de inflatie”, aldus De Boer. En volgens de analist is Greenyard zeker in staat om nieuwe partnerschappen te sluiten. 

Op basis van een scenario waarin Greenyard om de drie jaar een nieuw partner aankondigt, voorziet De Boer al een omzetstijging van 2 procent, en met de inflatie daarbovenop komt de analist zelfs op een jaarlijks omzetgroei van 5 procent uit. 

“Dit zou uiteraard ook de groei van de EBITDA versnellen, hoewel nieuwe partnerschappen aan het begin wel extra investeringen vergen”, waarschuwde de analist. 

Degroof Petercam hanteert een koopadvies voor Greenyard met een koersdoel van 13,00 euro. 

Het aandeel Greenyard steeg maandagmiddag 8,0 procent tot 9,10 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Crème de la Crème interessante overname voor Greenyard
  2. Greenyard neemt Crème de la Crème over

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Greenyard kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht