Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nipt hogere opening Bel20 voorzien
Beeld: Euronext

Nipt hogere opening Bel20 voorzien

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat donderdag naar verwachting nipt hoger van start. 

De Bel20 sloot woensdag nog 1 procent lager op 4.186,86 punten, na twee dagen van forse koerswinsten door opluchting rond de omikron-variant van het coronavirus. 

Wat consolidatie na die herstelbeweging lag op zich ook wel voor de hand, zei beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Kempen Capital Management tegen ABM Financial News. Dinsdag reageerde de beurs heel positief op berichten over een medicijn tegen het coronavirus, en dan is het niet raar als de beurs een dag daarna weer wat onzekerder is.

"Beleggers handelen voor een groot deel op perspectief. Als er nieuws is dat een boostershot goede bescherming biedt tegen omikron, dan is dat perspectief er", zei Van Leenders. Dat beeld verschilt van dag tot dag.

Een bericht van Pfizer en BioNTech, dat hun coronavaccin na een derde toediening prima lijkt te werken tegen de omikronvariant, kon geen potten meer breken na de opluchtingsrally in de voorgaande dagen. 

Daar stond tegenover dat de Britse premier Boris Johnson mogelijk de coronabeperkingen zal aanscherpen nu de aantallen besmettingen oplopen, terwijl de inzet om vaccinaties in de VS te verplichten is gestuit op een verbod door een rechter.

Wall Street wist in tegenstelling tot Amsterdam woensdag wel in het groen te sluiten. De winsten bleven evenwel beperkt. Techbeurs Nasdaq was koploper met een stijging van ruim een half procent. 

Marktanalist Willem Sels van HSBC verwacht een aanhoudende hoge volatiliteit. "Ik denk dat we veel schommelingen zullen krijgen", zei hij, wijzend op de onzekere vooruitzichten voor de inflatie en de kans op verdeelde economische cijfers volgend jaar. Beleggers blijven bovendien op scherp staan vanwege de plannen van de Federal Reserve om het monetaire beleid aan te scherpen in een poging om de inflatie in 2022 af te remmen, aldus Sels.

In Azië noteren de Chinese beurzen vanochtend ongeveer 1 procent hoger. Tokio en Sydney geven juist enkele tienden van een procent prijs. 

Het Chinese bureau voor de statistiek maakte bekend dat de consumentenprijzen in november op jaarbasis met 2,3 procent zijn gestegen. In oktober was dat nog een plus van 1,5 procent en in september ging het om een inflatie van slechts 0,7 procent. De producentenprijzen stegen daarnaast in november met 12,9 procent op jaarbasis. Dat is wel iets minder dan de stijging van 13,5 procent in oktober.

De Amerikaanse olie-future noteert in de Aziatische handel vanochtend ongeveer 1 procent hoger. Een januarifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag in New York al 0,4 procent hoger op 72,36 dollar en de future sloot daarmee op zijn hoogste niveau in twee weken.

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de vrijgave van de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen. 

Bedrijfsnieuws

Euronext handhaafde de samenstelling van de Bel20 en BelMid. Wel verdwijnen Bone Therapeutics en Nyrstar uit de BelSmall. Dit gebeurt per maandag 20 december.

Het Idylla-platform van Biocartis kan de omikron-variant van het coronavirus detecteren. Binnen de 90 minuten levert de rRT-PCR test van Biocartis resultaat op.

Jefferies verlaagde het advies voor Umicore van Houden naar Underperform en het koersdoel van 46,00 naar 33,00 euro. Deutsche Bank verlaagde het koersdoel van 52,00 naar 44,00 euro, maar handhaafde het Houden advies.

Verder besloot Deutsche Bank ook om het advies voor Telenet te verlagen van Kopen naar Houden, en het koersdoel van 55,00 naar 42,00 euro. 

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg dinsdag 0,3 procent tot 4.701,21 punten, de Dow Jones index steeg 0,1 procent naar 35.754,75 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 15.786,99 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht