Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Iep vergoedt beleggers voor dividendblunder
Beeld: Euronext

Iep vergoedt beleggers voor dividendblunder

(ABM FN) Iep Invest zal de schade die beleggers hebben geleden door de foutieve communicatie rond het interimdividend vergoeden. Dit meldde Iep op donderdagavond.

Iep gaf aanvankelijk aan dat de coupon die recht geeft op het interimdividend zou onthecht worden op 2 december, alsook dat 2 december de registratiedatum zou zijn voor de toekenning van het interimdividend. 

Omwille van “praktische redenen” besloot Iep vervolgens om deze op 30 november gepresteerde planning te wijzigen. Het aandeel noteert nu pas op 14 december ex-dividend. 

Iep begrijpt “dat op 2 december aandelen werden verhandeld door beleggers die handelden in de overtuiging dat de coupon onthecht was en dat zij recht zouden hebben op het interimdividend”.

Aandeelhouders die op 2 december hun stukken verkochten, zullen door Iep het misgelopen interimdividend vergoed krijgen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Hoger resultaat Iep Invest
  2. Minder huurinkomsten maar meer winst voor Iep Invest

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Iep Invest kopen verkopen