Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Barclays prefereert Bpost boven PostNL
Beeld: Bpost

Barclays prefereert Bpost boven PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft woensdag in een sectorrapport de voorkeur uitgesproken voor het aandeel Bpost boven PostNL.

Barlcays verhoogde het advies voor het Belgische Bpost van Gelijkgewogen naar Overwogen, terwijl het koersdoel van 9,70 naar 10,00 euro ging. Het advies voor het Nederlandse PostNL werd juist verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen en het koersdoel van 5,20 naar 4,00 euro.

De analisten zijn te spreken over de groeivooruitzichten voor Bpost op middellange termijn, dankzij een transformatie in België met de lancering van een nieuwe pakket- en postbezorgingsdivisie. Daarmee kan het postbedrijf volgens de analisten de nodige kosten besparen. Verder kan Bpost internationaal groeien dankzij de overnames van Radial en Active Ants.

De winstontwikkeling van PostNL is daarentegen onzeker, zo oordeelde Barclays. In 2022 kan het niet de prijzen verhogen voor het versturen van briefpost, waardoor de extra winsten uit 2020 verdampen, terwijl de marges op de pakketvolumes zullen normaliseren.

Ook vindt Barclays de EBIT-outlook van PostNL voor 2024 ambitieus, gezien de volumegroei die voor de pakketten wordt verwacht. Met een EBIT-taxatie van 291 miljoen euro zit Barclays onder de consensusverwachting. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
bpost kopen verkopen

73% zegt verkopen

22 stemmen

PostNL kopen verkopen

96% zegt kopen

26 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht