Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Goede studieresultaten voor UCB'
Beeld: UCB

'Goede studieresultaten voor UCB'

(ABM FN) De positieve studieresultaten van UCB met bimekizumab voor behandeling van de ziekte van Bechterew kan het aandeel nog een extra duwtje in de rug gaan geven. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux donderdagochtend in reactie op het nieuws van de Belgische farmaceut. 

UCB behaalde positieve tussentijdse resultaten in een klinische studie naar de werkzaamheid en veiligheid van zijn geneesmiddel bimekizumab bij volwassenen met de ziekte van Bechterew, een reumatische aandoening.

Volgens Kepler is dit erg goed nieuws voor een belangrijk middel in de pijplijn van UCB. De analisten benadrukten wel wel nog even geduld te hebben. Het wachten is nu op de presentatie van deze studieresultaten op komende medische conferenties om de mate van voordeel te kunnen beoordelen.

Kepler schat de waarde van bimekizumab op 38 euro per aandeel, wat het een belangrijke component van de portefeuille van UCB maakt. Het aandeel is volgens het beurshuis al redelijk gestegen, maar positief nieuws rond bimekizumab kan nog voor extra rugwind zorgen. 

Het middel wordt ook voor psoriasis gebruikt, maar in ankyloserende spondilytis ziet Kepler zelfs nog meer potentie, met piekomzetten van respectievelijk 1 en 1,4 miljard euro. 

Kepler handhaafde het koopadvies voor UCB met koersdoel van 105,00 euro. Het aandeel steeg donderdag 0,6 procent tot 98,16 euro

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. UCB neemt goede start in 2024
  2. Groen licht Europese Commissie voor Bimzelx van UCB

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UCB kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht